Öcalan’ın Nevruz mesajı sonrası gözler KCK ve silahsızlanmada
HDP heyeti, önümüzdeki günlerde KCK ile bir görüşme yapacak. Bu görüşme öncesinde KCK yönetimi, kritik kongre için tarih belirleyecek
Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE
Abdullah Öcalan’ın, Nevruz’da okunan mektubuyla PKK’ya ‘şartlı silahsızlanma’ ve kongre çağrısı yapmasının ardından, gözler KCK yönetimine çevrildi. HDP heyeti, önümüzdeki günlerde KCK ile bir görüşme yapacak. Bu görüşme öncesinde KCK yönetimi, kritik kongre için tarih belirleyecek. KCK, kongrenin 7 Haziran seçimleri öncesinde mi, yoksa sonrasında mı yapılacağını karara bağlayacak. Kongrenin, nisan ayının son haftasında yapılabileceği konuşuluyor. Ancak çözüm sürecine ilişkin hükümetten gelecek mesajların, kongre konusunda verilecek kararı doğrudan etkileyeceği belirtiliyor. KCK kanadında, çözüm sürecinin seçimlere yönelik kullanılabileceği yönünde kaygıların olduğuna işaret ediliyor. KCK, kararını kesinleştirdikten sonra HDP’ye bildirecek. HDP de kararı Öcalan’a iletecek.
KARDEŞ ÖCALAN: SÜREÇ SEÇİME HEBA EDİLMESİN
Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin Nevruz mesajını HABERTÜRK’e değerlendirerek, “Hükümet mesajı olumlu okumalı. 40 senelik çok kanlı geçen bir mücadeleden bahsediyoruz. Barış süreci bir oy için heba edilmemeli” dedi. Mehmet Öcalan, “40 senedir kafamı yastığa her koyduğumda ‘Beni ne zaman götürecekler?’ korkusu yaşadım. Şimdi böyle olumlu bir süreç var. Biz sürece aile olarak tam destek veriyoruz. Bu çileyi en çok çeken ailelerden biriyiz” diye konuştu.