Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK yöneticisi Cemil Bayık, PKK adına Almanya'dan özür diledi

        Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağı'nda verdiği röportajda,PKK'nın son yıllarda bir dönüşüm içinde olduğunu söyledi.

        Almanya'da geçmişte örgütün gerçekleştirdiği faaliyetlerin bir daha yaşanmayacağını belirten Bayık, "PKKadına Alman halkından özür dilerim. Bir daha böyle şeyler yaşanmayacak" dedi.

        Bayık, Türkiye'ye karşı da savaşmak istemediklerini kaydederek, "Artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz ne de Türk Devleti savaş sayesinde amacına ulaşabildi" ifadelerini kullandı.

        Alman Sol Parti (Die Linke) daha önce Federal Parlamento'ya (Bundestag)PKK'nın terör listesinden çıkarılması ile ilgili bir önerge vermiş, 27 Şubat tarihinde önerge üzerine parlamentoda müzakereler yapılmıştı. Görüşmelerde, Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU/CSU) ve Yeşiller Milletvekilleri, "PKK'nın Türkiye'de ya da Almanya'da bundan önce de şimdi de demokratik bir organizasyon olmadığına" vurgu yaparak Sol Parti'nin bu önergesine karşı çıkmışlardı.

        Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alanPKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ