Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ağrı'da teröristlerce açılan ateş sonucu 4 asker yaralandı

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Ağrı'nınDiyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesindeteröristlerce açılan ateş sonucu 4 askerin yaralandığı, bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği ve çatışmanın devam ettiği bildirilmiş, bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilmişti. Genelkurmay'dan akşam saatlerinde gelen açıklamada, "Silahlı çatışmada 5 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada yaralan 4 asker tedavi altına alındı" denildi.

        Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        4 ASKER HAVA AMBULANS UÇAĞIYLA GATA'YA GÖTÜRÜLDÜ

        Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 asker, önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından 4 asker, Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans uçağıyla Ankara'ya getirildi. Yaralı askerler, ambulanslarla Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ya taşındı.

        "25 TERÖRİST ASKERLERİMİZE KARŞI..."

        Sakarya'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki çatışmaya ilişkin, "Bugün Ağrı Diyadin'de askerleri hedef alan saldırıda barışı dinamitlemeyi, çözümü baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü güvenlik güçlerimize saldırıda bulundu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı çatışmanın içinde. Malum siyasi parti bu terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplama gayreti içinde. Demokrasi diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez, sandıktan geçer. Bu kafayla hiçbir zaman bunlar bir yere varamaz. '' dedi.

        "ATEŞLE OYNAYAN KENDİSİ KAYBEDER"

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı’daki çatışmaya ilişkin, “Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak halkın iradesine ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder”

        AĞRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

        'VALİLİĞİN TALİMATIYLA...'

        Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açıklamada ise şöyle denildi:

        11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği” olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliği'nin talimatıyla Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nca 15 Tim'den oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.

        Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

        Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        BULDAN: GÖRÜŞTÜK AMA SONUÇ İYİ OLMADI

        Çatışma sürerken HDP İmralı Heyeti ve hükümet arasında 3 kritik görüşme yaşandı. Heyetten Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la, İdris Baluken, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Pervin Buldan da Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile birer görüşme yaptı.

        “Görüştük ama sonuç iyi olmadı” dedi. HDP’liler ölü sayısına ilişkin açıklamaları da doğrulamadı. Buldan “Biri gerilla biri sivil olmak üzere iki kişi yaşamını yitirmiştir bilgisi elimizde” derken BDP Eşbaşkanı Demirtaş da eski DBP Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak’ın kafasına isabet eden gaz fişeğiyle, bir kişinin ise çatışmada hayatını kaybettiğini öne sürdü.

        YOLLAR TUTULDU, HELİKOPTERLER UÇUYOR

        Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timlerin operasyonu sürüyor. Diyadin ile Yukarı Tütek'e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan'da konuşlanan askerler, bölgeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Askeri helikopterler bölgede operasyona destek veriyor.

        Güvenlik güçleri, olası saldırıya karşı güvenlik önlemi alırken Yukarı Tütek Köyü'ne 15, Diyadin'e 4 kilometre uzaklıktaki Boyalan Köyü'nde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çifti, oğlunun da KKTC'de asker olduğunu ve yaşanan olaylara üzüldüğü söyleyerek ağladı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ