Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bülent Arınç'tan MHP'li Halaçoğlu'na sert tepki

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi. Biz de kendi adayımızı ortaya koyduk. " sözlerini eleştirdi.

        Arınç, "Allah aklımıza zarar vermesin. Böyle bir cümleyi Halaçoğlu nasıl ağzından kaçırabilir. Kendisinin bir kabahati var da onu örtmek için mi öyle uçuk sözler söylüyor... Hiçbir AK Parti’linin aklından ne CHP için ne CHP’nin adayı için böyle saçma sapan bir cümle geçmez. O cümleyi burada tekrarlamak bile istemem. Öyle cümleler herhalde ya Halaçoğlu ya da Halaçoğlu gibilerinin aklından geçer. Böyle saçma bir ifadeyle çatmak Sayın Halaçoğlu’nun aklına nereden geldi bilmiyorum, herhalde hakkında gereğini Sayın Bahçeli yapar" dedi.

        Arınç konuşmasını söyle sürdürdü:

        Hükümet kurma konusunda istekliyiz. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmak istemeyiz. Eleştirenlere önce bir anayasayı okumalarını öneririz. Ak Parti'nin payına düşeni görmelerini isteriz.

        Mesela parlamentoda çok çirkin bir şey yaşandı. CHP’li bir vekil "Allah belanızı versin" diye ifadeler kullandı. Sorumlu Meclis Başkanı veya AK Parti hükümeti değildir.

        "BİR İKİ GÜN SONRA CUMHURBAŞKANIMIZ GÖREVLENDİRME YAPACAK"

        Bugüne kadar işler rahattı ama milletin takdiri kimseyi tek başına iktidar yapmadı. Bir iki gün sonra sayın Cumhurbaşkanımız görevlendirme yapacaktır. Milletimiz bir görev verdi biz de peşindeyiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz yok, prensiplerimi var. Biz kuramazsak başkaları kurmaya çalışsın. O da olmazsa ver elini seçime gideriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ