Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Trafik yoğunluğun akşam saatlerinde başlayabileceği belirtildi.

        4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, asıl yoğunluğun öğleden sonra başladı.

        İstanbul'da bayram tatili öncesi trafik yoğunluğu başladı. TEM otoyolu Edirne ve Ankara istikametlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.İstanbul'da sürücüler, 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebiliyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Radyo Yayın ve İdari Koordinatörü Murat Kazanasmaz Twitter adresinden "Anadolu yakasına nereden geçerim' diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez. Hatta geçilmemeli. Mahmutbey Ataşehir FSM üzerinden 217 dakika. Havalimanı Çamlıca BK üzerinden 180 dakika. Arabalı vapur kuyruğu çok ve Bomonti tüneli duruyor" mesajını paylaştı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritasında bütün yollar bordoya döndü.

        KÖPRÜLERDE YOĞUN TRAFİK

        İstanbul'da bayram trafiği erken başladı. Öğle saatlerinden sonra oluşan yoğunlukla birlikte trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

        Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek için erkenden yola çıkan vatandaşlar, trafik yoğunluğuna neden oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü başta olmak üzere TEM otoyolu ve ana arterlerde trafik felç oldu. Akşam saatlerinden itibaren yoğunluk daha da arttı. Yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

        Ramazan Bayramı boyunca alınan trafik önlemleri kapsamında, trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergahlara her 10 kilometreye resmi veya sivil bir polis ekibi yerleştirilecek şekilde planlama yapıldı. Otobüslere yolcu olarak binecek polisler, hem bindikleri aracı hem o aracın sürücüsünü hem de güzergahtaki ekip ve diğer araçları denetleyecek.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların güven içinde seyahat edebilmeleri için güvenlik tedbirlerinin artırıldığı bildirildi.

        Buna göre, yurt genelinde polis sorumluluk bölgesinde son 10 yılda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının yerleri ve nedenleri tek tek analiz edildi. Kazaların yoğun olarak yaşandığı güzergahlar belirlenerek her 10 kilometreye resmi veya sivil bir polis ekibi yerleştirilmesi planlandı.

        İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır'a yakın çevre illerin yol güzergahlarında helikopter ile denetleme yapılacak. İl Emniyet Müdürlüklerince alınan trafik tedbirlerini yerinde denetlemek üzere merkezden ekip ve personel görevlendirildi.

        İDO'DA BAYRAM YOĞUNLUĞU

        Ramazan Bayram'ı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugünden yola çıkmaya başlayınca yollarda ve feribot iskelelerinde akşam saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu

        Gebze Eskihisar'dan, Yalova Topçular'a geçmek için sıra bekleyen çok sayıda araç sürücüsü de, aileleriyle birlikte iftar vakti oruçlarını kuyrukta açtı.

        Yalova ve Bursa istikametine gitmek isteyen sürücülerin İzmit Körfezi'ni dolaşmamamak için tercih ettiği Eskihisar'daki İDO'nun feribot iskelesinde akşam uzun araç kuyrukları oluştu. Ramazan Bayram'ı için yola çıkan birçok sürücü de iftar saatinde iskele meydanında beraberlerinde getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtı. Bazı sürücüler, İstanbul'da kent içinde yaşanan trafiğin daha yoğun olduğunu belirtirken, bazı sürücülerin ise tatil bölgesine gitmekten daha kolay olduğu için Gebze'den İstanbul'a geri döndükleri de görüld

        SEYAHAT EDEN VATANDAŞ GÖRÜNÜMLÜ POLİSLER DENETİM YAPACAK

        Otobüslere yolcu olarak binecek polisler, bindikleri aracın sürücüsünü, güzergahtaki ekip ve diğer araçları denetleyecek. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları, terminallerde ve güzergahlarda denetlenecek, yetkisiz korsan yolcu taşıma faaliyetlerine izin verilmeyecek.

        Yollarda sivil araçla ve seyahat eden vatandaş görünümünde denetleme ekipleri görev yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Her sürücünün, tanımadığı araç sürücüsünün kendisini denetleyen bir polis ekibi olduğunu unutmaması gerekir" ifadeleri yer aldı.

        Ağırlık ve boyutları bakımından karayolunda taşıma yapması özel izne bağlı olan araçların 16-19 Temmuz arasında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek.

        HUTBELERDE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

        Diyanet İşleri Başkanlığınca, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi bayramlarda yoğunluk yaşanan noktalarda trafik tedbirleri artırılacak.

        GSM operatörleri kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ