Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP’li AB Bakanı Ali Haydar Konca, başmüzakereci olmayacak

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu. Dağılıma ilişkin Başbakanlık genelgesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlı kurum ve kuruluşlarda değişikliğe gidilmedi. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bağlı kurum ve kuruluşlar, Başbakan Yardımcısı olarak atanan Cevdet Yılmaz’a verildi.

        62. Hükümet’te de Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş’a hükümet sözcülüğü görevi verildi. Geçen dönem Bülent Arınç’ta olan Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu da Kurtulmuş’a geçti.

        Arınç’ın sorumluluğunda olan Danıştay ile ilişkiler ve Kıbrıs ile ilgili koordinasyon görevi, Başbakan Yardımcılığına getirilen Tuğrul Türkeş’e verildi. Türkeş ayrıca yine Arınç’ta olan MGK kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi” görevini de üstlenecek.

        ÖNEMLİ DETAY

        Görevlendirmede önemli bir detay dikkat çekti. Daha önceki görevlendirmelerde AB ile müzakereleri yürütecek başmüzakerecinin hangi bakan olduğu ayrıca belirtiliyordu. Ancak dünkü görevlendirmede böyle bir ayrıntıya yer verilmedi.

        60. Hükümet dönemindeki görevlendirmede, “Başmüzakereci görevini Dışişleri Bakanı Ali Babacan yürütecek” ifadesi yer almıştı. 61. Hükümet görevlendirmesinde ise “Müzakere heyeti başkanlığı ve başmüzakereci görevi AB Bakanı’na verilmiştir” denilmişti. 62. Hükümet’e ilişkin görevlendirme genelgesinde de AB ile üyelik müzakerelerinde “müzakere heyeti başkanlığı” ve “başmüzakereci” görevini AB Bakanı’nın üstleneceği bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ