Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Tuhal’ın şehit haberi ailesine kameralar önünde verdiler

        Yetkililerin şehidin ailesine kameralar eşliğinde acı haberi vermesi büyük tepki çekti. Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşadı ve "Mehmet'im" diyerek çığlık atarak gözyaşlarına boğuldu.

        Anne Tuhal'ın "Evladım bayramda geleceğini söylemişti. Anne kurbanlıklarımızı alın demişti.Benim kurbanlığımı da Kuran Kursuna mı vereyim mi ne yapayım demişti. Onun için bugün para gönderecekti. Oğlum Mehmet'im" diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN SORUŞTURMA TALİMATI

        Başbakan Davutoğlu, şehidin acılı ailesine kameralar eşliğind haber verilmesine tepki göstererek "Kameralar eşliğinde şehit haberi verilmez. Şehit haberi verilmesi çok ağır bir sorumluluk alanı. Kaymakam ya da vali haber veren postacı değildir" dedi. Olayla ilgili soruşturma talimat verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Gerekli soruşturmanın açılması talimatı verdim. Bu bakımdan gerekli her türlü soruşturma yapılacak. Kaymakam ya da vali acıları dindirmek için oradadır, canlı yayın kaydı almak için değil. Şehit haberinin verilmesi konusunda her türlü soruya açık olmamız lazım. Gerekli hukuki ev idari soruşturma yapılacak" ifadelirini kullandı.

        KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

        Kaymakam Mustafa Pala gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı, "Hiçbir basın mensubunu biz çağırmadık. Gizli ve habersiz gitmeye çalıştık. Kaymakamlık basın mensubuna fotoğraf çektirdik. Baba evine basının ne zaman geldiğini fark etmedim. Açıklamayı yaparken fark ettim, dışarı çıkmaları için talimat verdim. Gelmeleri tamamen bilgim dışındadır. Sadece fotoğraf çektiklerini zannediyordum, kamera görüntüsü de çekmişler."

        Hakkari’de Terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

        Şehit polis memuru Mehmet Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

        6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal’in, 9 kardeşten 8’incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal’in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari’ye tayin edildiği belirtildi. Şehidin yakınları, ufak kardeşi Fuat Tuhal’in Ankara’da Uzman Erbaş Okulu’nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa’da göreve başlayacağı söyledi. Fuat Tuhal’ın mezuniyet törenine hazırlanırken, Mehmet Tuhal’ın şehit haberini alan ailesi, yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayraklarıyla donatılırken, Hassa Camii İmamı Şemsettin Gönüleğmez Kuran okudu.

        ŞEHİT TUHAL TOPRAĞA VERİLDİ

        Mehmet Tuhal, memleketi Hatay'ın Hassa İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

        Ailesine oğullarının şehit olduğu haberinin verilişi sırasındaki görüntülerin Kaymakamlık sitesi ile televizyonlarda yayınlanması ile yürekleri yakan şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın cenazesi, ilk olarak Hassa İlçesi Eğribucak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Aktepe Mahallesi'ndeki Çarşı Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından Türk bayraklarıyla, tekbirlerle, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla karşılandı.

        TÖRENE ÜNİFORMASIYLA KATILDI

        Burada düzenlenen törene milletvekilleri, Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Albay Özcan Erdem, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, askeri ve mülki erkan katıldı. Acı haberi dün gece yarısı uykularından uyandırılıp evine gelen Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'dan alan şehidin babası Mehmet, annesi Feride Tuhal ve kardeşleri, törende Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ankara'daki uzman erbaş okulundan yarın mezun olacak Fuat Tuhal da törene uzman çavuş üniformasıyla katılıp ağabeyini asker selamıyla uğurladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polis Mehmet Tuhal, Eğribucak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        'TÖRENE KATILIN'

        Ailenin 9 çocuğundan biri olan Mehmet Tuhal'ın, ailesiyle de en son dün şehit olmadan birkaç saat önce telefonla konuştuğu ortaya çıktı. Kardeşi Fuat'ın yarın (17 Eylül) Ankara'da düzenlenecek mezuniyet töreniyle uzman çavuş olacağı bunun için de dün babası Mehmet'i arayan şehit polis Mehmet Tuhal'ın "Ben size bugün para göndereceğim. Yarın biner Ankara'ya gidersiniz" dediği ve parayı gönderemeden de şehit olduğu belirtildi.

        'KANINI YERDE BIRAKMAM'

        Şanlıurfa 20'inci Zırhlı Tugay'ına atanan ve bunu Facebook sayfasında 'Allah'ım inşallah görevlendirme ile ya Şırnak ya Hakkari olur' notuyla duyuran Fuat Önal, ağabeyi Mehmet Ünal için başsağlığında bulunanlara da yine Facebook sayfasından teşekkür ederek şunları yazdı:

        "27'inci uzman erbaş arkadaşlarıma sesleniyorum. Hepinizden Allah razı olsun, sağolun arkadaşlar ama herkes şunu iyi bilsin ki bir tane, beş tane, on tane askerimizi, polisimizi şehit ederek bu vatanımızı bölemezler. Allah'ım mekanını cennet eylesin bütün şehitlerimizin. Şu da bir gerçek. Ben Fuat'sam, abimin kanını yerde bırakmam, Allah'ım da bıraktırmasın."

        KAYMAKAM ZİYARETİ RESMİ SİTEDE

        Polis Mehmet Turhal'ın şehit olduğu haberi dün akşam ilçede kısa sürede duyuldu. Ancak ailenin erken yattığı için ilçe yöneticileri ve müftü gelinceye kadar duymadığı anlaşıldı. Şehit haberinin verilişi anında çekilen fotoğraflar daha sonra Hassa Kaymakamlığı web sitesi ile tweet hesabında da yayınlandı.

        Hassa Kaymakamı Mustafa Pala'nın aileye şehit haberini kameralar önünde vermesine, sosyal medyada tepki gösterildi. Kaymakam Pala, sosyal medyada gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:

        "Hiçbir basın mensubunu biz çağırmadık. Gizli ve habersiz gitmeye çalıştık. Kaymakamlık basın mensubuna fotoğraf çektirdik. Baba evine basının ne zaman geldiğini fark etmedim. Açıklamayı yaparken fark ettim, dışarı çıkmaları için talimat verdim. Gelmeleri tamamen bilgim dışındadır. Sadece fotoğraf çektiklerini zannediyordum, kamera görüntüsü de çekmişler."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ