Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mülteciler Edirne'ye gelmeye devam ediyor

        Mesut HAN / EDİRNE

        Yunanistan'a gitmek için Edirne'ye gelen mültecilerin otoyol kenarındaki arazilerde, tarlalarda, otogarda ve kent içindeki belirli noktalarda bekleyişleri sürerken, kente yeni sığınmacılarda gelmeye devam ediyor. Kente girişler polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldığı için mülteciler, daha önce gelen sığınmacılardan telefonla aldıkları bilgiler doğrultusunda alternaif yollar kullanıyor. İstanbul'dan kamyonet veya diğer araçlarla Havsa İlçesi'ne kadar gelen mülteciler, buradan Edirne'ye kadar olan yaklaşık 35 kilometrelik yolu yürüyüyor.

        PAZARKULE KAPISI YOLUNDA ÖNLEM

        Bu arada, Yunanistan'a açılan Pazarkule Gümrük Kapısı'nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi'ne giden yollarda Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri önlem aldı. Mahalleye ulaşımın sağlandığı Meriç Köprüsü ve Bosnaköy köyü yolunda da polis, araç ve yolcu kontrolü yapmaya devam ediyor.

        YOLCU TAŞIMA FİRMALARINA CEZA

        Öte yandan geçtiğimiz hafta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla uygulanan genelge kapsamında, tanıtım kartlarında "Edirne" yazmayan firmalar, kente yolcu taşımacılığı yapmamaları konusunda uyarılmıştı. Uyarıları dikkate almayan firmalara, Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince ceza uygulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ