Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Teröre karşı Yenikapı'da "Teröre Karşı Tek Ses" mitingi

        HABERTURK.COM

        Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi Yenikapı Miting Alanı'nda yapıldı.

        Başbakan Davutoğlu'nun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir şeyden kaçınmadık, kaçınmayacağız. Kim bu bayrağa sahip çıkıyorsa o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur." dedi.

        "Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil, birleşme günüdür" diyen Erdoğan, "1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun 550 tane yerli, milli bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz.Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında çözüm yoktur. Sandıkta iradenize sahip çıkar Meclis'e yerli ve milli vekiller gönderirseniz gerisi çok kolay." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiri ile tamamladı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

        "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısaca şunları söyledi:

        Sizleri tüm kalbimle selamlıyorum İstanbul. Şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Güvenlik güçlerimize, kamu görevlilerimize buradan şükranlarımı sunuyorum.Terör örgütlerinin baskılarına, tehditlerine, saldırılarına rağmen vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği devletimizin bekası için sabreden kardeşlerime Allah sizlerden razı olsun diyorum. Kardeşlerim birliğiniz beraberliğiniz daim olsun diyorum. İnanıyorum ki bu birliğinizi, beraberliğinizi bozmayacaksınız. İnşallah böyle geleceğe yürüyeceğiz.

        "ZORLA BAYRAĞIMIZI ASTINIZ"

        Sizin bu kararlığınız sürdüğü müddetçe bu milletin yürüyüşünden kimse alı koyamaz. Ebedi vatanımızı, kardeşliğimizi, son devletimizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı siz veriyorsunuz. Bizim imtihandaki asıl gayemiz halka, hakka hizmettir. İnsanların en hayırlısı insanlara en hayırlı olandır ilkemiz bu. Bu davanın sembolü en büyük şahidi de şu ay yıldızlı al bayrağımızdır. Birisi çıkmış bayrağa saldırı mı var diyor.

        Daha ne olacaktı. Yalan üstüne inşa ettiğiniz dünya var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar sonra bayrağa saldırı mı var. Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız zaman geldi indirmeye kalktınız. Şimdi ayakta kalmaya kalkıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez. Ben gerçek saz sahiplerine kenara koyuyorum.

        “KİM BU BAYRAĞA YAN GÖZLE BAKIYORSA…”

        Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir şeyden kaçınmadık, kaçınmayacağız. Kim bu bayrağa sahip çıkıyorsa o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt’te de onlar vardı. Gayelerine ulaşamadılar. Yaktıklarını, yıktıklarını, yok ettiklerini sandıkları dönemde adeta küllerimizden yeniden doğarak kutlu sancağı yükseltmeyi, zirveye dikmeye başardık. Herkes oynanana oyunun farkındadır.

        Avrupa'da yaşayan milyonlarca kardeşimiz sonuna kadar yerlidir. Buna karşılık bedenen, ülkemizde yaşadığı halde ruhen bu milletten kopmuş kesimin varlığını ibretle görüyoruz.

        Ülkemizdeki teröre bulaşanlar onlara destek verenlerle bu coğrafyada niçin bulunduğunu bilmeyenlerdir. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı kimseyi dışlamadık.

        “TÜRKİYE’NİN KÜRT SORUNU YOKTUR TERÖR SORUNU VARDIR”

        Bizim mücadelemizde herhangi etnik gruba değil terör örgütüne ona destek verenlere karşıdır. 2005’te Diyarbakır’da bir konuşma yapmıştım. 2005’teki bu konuşmamda neler söylemiştim. Kürt sorunu bu milletin parçası değil hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur. Sorunların parça parça adresi olmaz.Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır diyecek noktaya geldik. Kürt kardeşlerimin de beklentileri vardır.

        "CİCİ ÇOCUK SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ"

        Biz teröristlere rağmen Hakkari'ye havalimanı yaptık. 1 Kasım geliyor. Sizlerden tarihi karar, tarihi gayret istiyorum. Muhtarları tehdit ediyorlar. Cici çocuk siz kimi aldatıyorsunuz.1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu oynayacaklar. Bu millet adam gibi adam bu millet tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır. Millet olarak bu sıkıntı ile ilk defa karşılaşmıyoruz. İçimize atılan fitne tohumlarından boy verenler olmuştur. Hepsi gelip geçmiştir. Devlet ve millet olarak bize düşen iki önemli görev var. Vatan toprağına sımsıkı sarılmaktır. Şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakıyor. 78 milyon insanımızın arasında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını güçlendirmektir. Bizi ayakta tutan bağları yeniden güçlendireceğiz. Birbirimizi çıkar, menfaat için değil Allah için seveceğiz.

        Terör örgütü geçen yılın Kurban Bayramı'nın son günlerinde vahşi şekilde şehit ettiği Yasin'in de , Fırat'ın da, masumların acısı hepimizin acısıdır.Unutmayın Muş'ta binbaşımızın eşi ve çocuğu yanında şehit edilmesini unutamayız. Dağlıca'da yarbayımızın askerleri ile beraber şehit edilmesini unutamayız. Türkiye'nin geldiği noktadan geriye adım atılmayacağından herkes emin olsun. Milli birlik ve kardeşlik sürecinin geriye doğru işletilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni Türkiye'nin yolunu açacak kapılarını aralayacağız. Türkiye'nin gözden çıkartacak tek bir vatandaşı yoktur.

        "MECLİS'E YERLİ VE MİLLİ VEKİLLER GÖNDERİRSENİZ GERİSİ KOLAY"

        Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur. Aramıza fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. 1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun 550 tane yerli milli bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz.Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında çözüm yoktur. Sandıkta iradenize sahip çıkar Meclis'e yerli ve milli vekiller gönderirseniz gerisi çok kolay. Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil, birleşme günüdür.

        Sıkılan her kuşunun, atılan her roketin hedefi birliğimizdir, beraberliğimizdir. Bu oyuna ne Doğu ne Güneydoğu ne de diğer vatandaşlarımız gelmemiştir. Oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin inşallah.

        ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI

        Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi.

        Mitinge, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'de katılıyor. Öte yandan mitinge çağrılmayan tek siyasi partinin HDP olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ