Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gazeteci Hayko Bağdat'a adli para cezası

        Gökçek'in, sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kendisine iftira ve hakarette bulunduğu, ayrıca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla açtığı davanın duruşması, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı.

        Duruşmaya Gökçek'in avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan, sanıkBağdatile avukatları Ali Deniz Ceylan ve Gülşah Deniz katıldı.

        Kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından savunmasını yapanBağdat, söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olduğunu söyledi.

        Bağdat, "Müşteki Melih Gökçek'in Alman Yeşiller Partisinin Türk kökenli Milletvekili Cem Özdemir ile yaptığı yazışmada, 'Senin kökenin Ermeni mi, sana Ermeni diyorlar' şeklindeki yazıları nedeniyle ve sosyal medyada sürekli sevmediği birilerine hep bu şekilde Ermeni yakıştırması yapması yüzünden 'Melih Gökçek iğrenç bir adam' diye yazdım. Hakaret kastım yoktur. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

        Bağdat'ın avukatı Deniz, müvekkilinin hedef gösterildiğini savunarak, "Müşteki de başka twitlerinde genel olarak Ermeniler hakkında kimlik sebebiyle hedef gösterimlerinde bulunmaktadır. Bu hususun dikkate alınarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

        Gökçek'in avukatı Atalay da olayın başka boyuta taşınmak istendiğini savunarak, şöyle konuştu:

        "Sanık gazetecidir. Müvekkilim için 'iğrenç bir adam' dışında başka bir kelime yazabilirdi. Bunlar yazılmayarak doğrudan 'iğrenç' denilmesi hakarettir, ayrıca müvekkilimin sanığa doğrudan bir hakareti söz konusu değildir. Savunmada adı geçen Milletvekili Cem Özdemir'e de hakaret kastı yoktur, merakından sorduğunu belirtmiştir. Ermeni kelimesini hakaret kastıyla kullanan bizzat sanıktır, zira yazdığı bir twitte 'Ankara'yı bir Ermeni'ye vermişler, yazıklar olsun' diye belirtmiştir."

        "İğrenç" kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğündeki karşılığının "tiksinti verici" olduğuna dikkati çeken Gökçek'in avukatı Alkan iseBağdat'ın cezalandırılmasını talep etti.

        Hakim Süleyman Köksaldı,HaykoBağdat'a, hakaret suçundan verdiği 90 günlük adli para cezasını iyi hal indirimi uygulayarak 70 güne düşürdü, ardından da 58 gün adli para cezasına çevirerek, bin 160 lira adli para cezası ödenmesine hükmetti.

        Adli para cezaları, 5 günden az ve 730 günden fazla olmamak üzere belirlenen tam gün sayısının bir gün karşılığı ile çarpılması yöntemiyle hesaplanıyor. Belirlenen miktar Hazineye ödeniyor. Gökçek'e hakaret suçundan adli para cezasına çarptırılanBağdatda Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereği, bu para cezasını Hazineye ödeyecek.

        Gökçek, Twitter aracılığıyla kendisine iftira ve hakarette bulunduğu, ayrıca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla gazeteciHaykoBağdat'tan şikayetçi olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ