Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Habertürk Nusaybin'deki güvenlik güçlerinin nabzını tuttu
        1

        Mustafa TÜRK / GAZETE HABERTÜRK
        HABERTÜRK, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde görev yapan güvenlik güçlerinin nabzını tuttu. Güvenlik kaynaklarının bölgeye ilişkin gözlem ve tespitleri şöyle:

        2

        OPERASYONDA SON TARİH: Operasyonların son bulmasıyla ilgili bir tarih vermek imkânsız. Yeni bir konjonktür var. Örgüt, kıra dayalı şehir çatışmasına geçti.

        3

        PKK’NIN AMACI: Operasyonlarda, teröristler ya kaçıyor ya da ölüyor. Son 20 gün içinde 13 terörist yakalandı. Hiçbiri konuşmadı. Susma hakkını kullandı. PKK ne yapmaya çalışıyor bunun tespit edilmesi gerekiyor.

        4

        SINIR GÜVENLİĞİ: Rusya YPG’ye silah veriyorsa bu silahların bir kısmını Türkiye’deki örgüt mensupları bize karşı kullanabilir. Sınır güvenliği konusunda acil tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiyor.

        5

        DAĞ KADROSU: Bölgede sanki 14-15 yaşında çocuklarla hendek savaşı var gibi gösteriliyor. Burada PKK’nın kırsal eğitimli kadrosuyla çatışma var. Operasyon yapılan mahallelerde halk yok. PKK’ya yardım eden milisler ve teröristler var.

        6

        GÖÇ: Nusaybin’de göç sürüyor. Son operasyonlarda 122 evde arama yapıldı. Sadece 3 evde yaşayanların olduğu tespit edildi. Bazıları eşyasını almak istiyor. Bazıları hiçbir şeyini almadan gidiyor. Akrabalarının yanında misafir olarak kalan var.