Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'nın istihbarat eğitimi yabancı örgütlerden

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        Terörörgütü PKK’nın, Kuzey Irak’ta Navenda Legerina Politika (Politik Araştırma Merkezi) adıyla bir istihbarat birimi kurduğu belirtildi. Burada görev yapan örgüt elemanlarına ise yabancı istihbarat servisi çalışanları tarafından ders verildiği ileri sürüldü. Türk güvenlik güçleri tarafından deşifre edilen PKK istihbarat birimi ile ilgili tüm detaylar il emniyet müdürlüklerine bildirildi.

        Özyönetim eylemlerinin başarısız olmasının ardından YDG-H’lilerin, şehir merkezlerinde eylem yapma kararı aldığı, PKK/KCK yöneticisi Murat Karayılan’ın, “intihar saldırıları yapılmaması” talimatına rağmen, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ndeki saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

        PKK/KCK üst düzey yönetiminde YDG-H’nin saldırıları nedeniyle tartışma yaşandığı ve YDG-H’nin isminin değiştirme kararı alındığı bildirildi. Aynı toplantıda, özerklik fikrinin gündemde tutulması için öğrencilerin ve aydınların Türkiye ve dünyada eylem yapmaları istendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da elektrik nakil hatlarına sabotaj yapmaları talimatını veren PKK/KCK yöneticilerinin, vatandaşları korkutma yoluna gittiği de iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ