Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil'in son paylaşımı yürek burktu

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı binada tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bina çöktü. Enkaz altına kalan 6 güvenlik görevlisi şehit oldu.

        Göçük altında kalan jandarma Özel Harekatçılar Bekir Kelleci, Mehmet Polat, Aycan Özdil, Atilla Kaya, İbrahim Akdemir ile Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı şehit oldu.

        Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aycan Özdil'in Edremit'teki baba evine de ateş düştü.Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve beraberindekiler, Akçay'daki baba evine giderek, aileye acı haber ulaştırdı. Haberin duyulmasının ardından, şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi.

        'BİR ŞEHİT DAHA VERMEYİ BÜNYEM KALDIRMAZ' DEMİŞTİ

        Öte yandan, şehit uzman çavuşun, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımları da yürekleri dağladı. Şehit Uzman Çavuş, bölgeden gelen şehit haberleri üzerine, "22 yaşındayım, çok gencim. Herşeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum. Ama artık bir şehit daha vermeye inanın bünyem kaldırmayacak" yazdı. Şehit haberi almayı yüreğinin kaldıramayacağını söyleyen Aycan, bu paylaşımın üzerinden 5 gün geçtikten sonra şehit düştü.

        ASTSUBAY KAYA MUĞLA'DAN GİTMİŞTİ

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın (25) Balıkesir'deki ailesine acı haber ulaştırıldı.

        Altıeylül ilçesi Kuyualan Mahallesi'nde ikamet eden Ayşe ve Fikri Kaya'ya, oğullarının şehadet haberi sağlık görevlileri eşliğinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından verildi.

        Şehidin evine Türk bayrağı asılırken komşuları da aileyi teskin etmeye çalıştı. Şehidin ailesi daha sonra taziyeleri kabul etti.

        Ece Kaya ile evli ve evin tek erkek çocuğu olan Kaya'nın Temmuz 2015'te Muğla'dan Mardin'e görevli gittiği öğrenildi.

        İKİ YILLIK UZMAN ÇAVUŞTU

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan jandarma uzman çavuş Mehmet Polat'ın (26) Kayseri'deki ailesine acı haber ulaştırıldı.

        Melikgazi ilçesi Danışmentgazi Mahallesi'nde ikamet eden Aslan ve Yıldız Polat'a, oğullarının şehadet haberi İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından verildi.

        Haberin duyulmasının ardından akraba ve yakınlarının geldiği ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Tuncay ve Emre adında 2 kardeşi bulunan şehidin bekar olduğu ve 2 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

        Kayseri'nin Sarız ilçesi Değirmentaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehidin cenazesinin, pazartesi günü il merkezindeki Kalemkırdı Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verilmesi planlanıyor.

        AİLESİNE SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

        Şehit olan özel harekat polisi 27 yaşındaki İsrafil Kargı'nın acı haberi, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.

        Nusaybin'deki operasyonlar sırasında bugün 5 askerle birlikte şehit olan özel harekat polisi İsrafil Kargı'nın şehit olduğu haberi, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi Güneşli Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı. Aslen Sivaslı olan İsrafil Kargı'nın ailesine acı haberi, Elbistan Kaymakamlığı'na vekalet eden Afşin Kaymakamı Edip Budan ile Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol tarafından verildi. Aldıkları haberlere yıkılan Hüseyin ve Ayişe Kargı çifti gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Kargı çiftine hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Evin bulunduğu caddeye Türk bayrakları asıldı.

        Şehit Kargı'nın eşi Gamze Kargı da acı haber üzerine Ankara'dan Elbistan'a gelmek için yola çıktı. İsrafil Kargı'nın, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nden geçici görevle 13 Mart'ta Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gittiği belirtildi. Şehit Kargı'nın cenazesi, yarın düzenlenecek törenle ailesinin isteği üzerine Elbistan'da toprağa verilecek.

        KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ OLACAK

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Bekir Kelleci'nin Giresun'daki babaevine acı haber ulaştı.

        Giresunlu 25 yaşındaki Uzman Çavuş Kelleci'nin şehit haberi, Eynesil ilçesinde yaşayan baba Ali ve anne Günay Kelleci'ye İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt ile askeri heyet tarafından verildi.

        Şehit haberinin verilmesinin ardından, Kelleci'nin babaevine Türk bayrakları asıldı. 112 Acil sağlık ekipleri de aile fertlerinin herhangi bir rahatsızlık yaşaması durumuna karşı hazır bekletildi.

        Bekar olan Bekir Kelleci'nin yaklaşık iki yıllık uzman çavuş olduğu, iki kardeşinden Murat Kelleci'nin de Fatsa'da askerlik görevini yaptığı ve uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi.Şehit Kelleci'nin cenazesinin defnedileceği tarihin yarın belirleneceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ