Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cemil Bayık'ın en güvendiği terörist ve yanındaki 6 kişi teslim oldu

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 terörist teslim oldu.

        Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu sürüyor.

        Operasyon kapsamında dün gece Kuruköy bölgesinde Cemil Bayık'ın en güvendiği ve Yüksekova'ya bizzat kendisi tarafından seçilerek gönderildiği belirtilen, terör örgütünün sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

        İDDİALARA FOTOĞRAFLARLA CEVAP

        Öte yandan, güvenlik kaynakları, terör örgütünün haber siteleri ve yayın organlarındaki "teslim olanlar öldürülüyor" iddialarına, teröristlerin fotoğraflarıyla yanıt verdi.

        Teslim olan teröristlerin her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini, çatışmalarda yaralananların tedavi altına alındığını, diğerlerinin ise sağlık kontrollerinin ardından adli işlemler için gerekli mercilere sevk edildiğini bildiren güvenlik kaynakları, teröristler ve ailelerine şu çağrıyı yaptı:

        "Gelin, yol yakınken teslim olun. Devlet, size her şeye rağmen şefkat elini uzatacaktır. Hayatınızdan boş emeller, boş hayaller uğruna vazgeçmeyin. Kimsenin, bir kısım devletlerin, terör taşeronluğuna soyunan ve bundan rant elde edenlerin oyuncağı olmayın. Hayatınız devlet için değerlidir ama o taşeronlar için bir hiçsiniz. Onlara sadece canlarınızı ortaya koyarak zaman kazandırıyorsunuz. Analar, babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Terör örgütünün boş vaatlerine kanmayın. Size ödedikleri meblağ ne kadar yüksek olursa olsun, çocuklarınızın saç teli kadar etmeyeceğini bilin.

        Bunun sonunda teslim olmazlarsa kesinlikle öleceklerdir. Çocuklarınıza çağrı yapın. Gelsinler, teslim olsunlar. Hiç uğruna ölmesinler. Sizleri utandırmasınlar. Sizleri acıya, gözyaşına boğmasınlar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ