Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargıtay Ergenekon Davası'nda yeniden yargılama dedi

        HABERTURK.COM - AJANSLAR

        Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını usül yönünden bozdu. Yargıtay Danıştay davasının Ergenekon davasından ayrılmasına karar verdi. Karar yeniden yargılanma anlamına geliyor.Mahkemede dava ile ilgili 'Tek kuzudan 3 post çıkarttılar' da dendi.Yargıtayayrıcaİlker Başbuğ'un Yüce Divan'dayargılanması gerektiğini de açıkladı.

        Dursun Çiçek'in hem kızı hemavukatı olan İrem Çiçek mahkeme çıkışında HABERTÜRK'e konuştu. İrem Çiçek;"Bugün doğru ve olması gereken bir yerdeyiz aslında. Mahkeme esasa girmedi usülden bozdu. Yüksek mahkeme 5 yıl sonra doğru bir karar verdi."

        KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay'ın Ergenekon kararına ilişkin ilk yorumu "Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor." şeklinde oldu. Kılıçdaroğlu daha sonra Twitter üzerinden de değerlendirmede bulundu.

        DURSUN ÇİÇEK: HAKKIMIZI SUÇ ÖRGÜTÜNÜN TEMİZLENMESİ ŞARTIYLA HELAL EDİYORUZ

        Öte yandan Ergenekon Davası sanıklarından CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Çektiğimiz acıların, bize yapılan işkencelerin bedelini bir şartla helal ediyoruz, milletimize helal olsun diyoruz, o şart da bu suç örgütünden milletimizin, devletimizin temizlenmesidir." dedi.

        DOĞU PERİNÇEK: MÜKEMMEL BİR KARAR

        Doğu Perinçek kararı bu sözlerle değerlendirdi: Türkiye'yi bölmek için bir oyundu bu dava. Yargıtay hukuksuzluğu hendeklere gömdü. Mükemmel bir karardır. Türkiye'nin ufku açılmaktadır.

        İLKER BAŞBUĞ'UN AVUKATI MAHMUTOĞLU: ARTIK BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR

        Ergenekon davası sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı Prof. Dr. Fatih Mahmutoğlu, Yargıtay kararının ardından, İlker Başbuğ yönünden artık görevli mahkeme Anayasa Mahkemesi olacağından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Başbuğ'la ilgili Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirterek, "Bu bozma gerekçeleri karşısında böyle bir iznin verilebileceği kanaatini asla taşımıyorum. Gerekçeleri daha göreceğiz ama şunu çok açık söyleyebiliriz ki artık bu dava çökmüştür ve müvekkilimiz açısından da ilave bir yargılama yapılacağı kanaatini taşımamaktayım. Süreç bizim için sıkıntılı olmuştur, yargılanmamız bakımından çok ibret verici, üzüntü verici, hatta utanç vericidir." dedi.

        274 SANIKLI DAVA

        Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında sona gelindi.

        HEYET SON SÖZÜ SÖYLEDİ

        Ümraniye'deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon davası, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetinin son sözü söylemesiyle 9 yıl sonra karara bağlanmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ