Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'te tersane kuruldu

        Yusuf KILIÇ - GAZETE HABERTÜRK

        Gaziantepliişadamı Mehmet Baharoğlu, denizi olmayan şehre 5 milyon TL yatırım yaparak 50 bin metrekare alan üzerine tersane kurdu.

        Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamı Baharoğlu, bölgede deniz olmamasına rağmen gerek Fırat Nehri üzerine yapılan baraj gölleri gerekse diğer tatlı su kaynakları üzerinde tekne turizminin yaygınlaşması amacıyla uzun bir araştırma gerçekleştirdikten sonra, tekne imalatı yapmaya karar verdiklerini söyledi.

        Baharoğlu, hem denizlerde hem de tatlı su kaynağı ve baraj göllerinde kullanılmak üzere ürettikleri teknelerin Avrupa standartlarına uygun olduğunu, geliştirdikleri sistemin suları kirletmediğini ve çevreci olduğunu belirtti. Başta Suudi Arabistan olmak üzere yurtdışından da teklif aldıklarını dile getiren Mehmet Baharoğlu, “Suudi Arabistan sıcak bir ülke olduğu için bizden klimalı tekneler talep edildi. Mühendislerimiz sıcak havalarda klima görevi görebilecek ve tamamen doğal kaynaklardan yapılabilecek yeni bir proje üzerinde çalışıyorlar” diye konuştu.

        Baharoğlu, denizi olmayan Gaziantep’te kurduğu tersanede gemi ve tekne imalatı yapmayı başardığı için GAP Gazeteciler Birliği tarafından ‘Yılın En Başarılı Yatırımcısı Ödülü’ne layık görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ