Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da art arda 2 bombalı saldırı!

        Veysi İPEK/ DİYARBAKIR- Müslim SARIYAR

        Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından Dicle-Hani karayolunda yardıma giden güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında da el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Her iki saldırıda yaralanan 11 güvenlik görevlisi, ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilip, tedaviye alındı.

        AA: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, teröristler tarafından Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda1 asker şehit oldu, 26 kişi yaralandı.Aralarında sivillerin de bulunduğu yaralılar, helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

        SALDIRIYI DÜZENLEYENLER KISTIRILDI

        Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne 1 kilometre mesafede bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı'na, saat 21.45 sıralarında PKK'lılar tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlçe merkezinde de büyük endişe yaratan patlamada birçok evin camları kırıldı. Yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından ateş açan teröristlere güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Kaçmaya çalışan PKK'lılar ilçede güvenlik güçleri tarafından kıstırıldı. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon devam ediyor.

        YARDIMA GİDEN ZIRHLI ARACA SALDIRI

        Jandarma tabur komutanlığı önündeki patlamanın ardından bölgeye zırhlı araçlarla takviye birlikler gönderildi. Dicle- Hani karayolunda desteğe giden güvenlik görevlilerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 3 polis yaralandı.

        YARALILAR DİYARBAKIR'A SEVK EDİLDİ

        Her iki saldırıda yaralanan 11 güvenlik görevlisi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilip tedaviye alındı. Takviye birliklerin desteğiyle ilçede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

        YAYIN YASAĞI GELDİ

        Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Dicle Sulh Ceza Hakimliği'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği belirtildi.

        Dicle Sulh Ceza Hakimliğine atıfta bulunularak yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

        "01.05.2016 tarihinde Diyarbakır ili Dicle ilçesi Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile yapılan terör saldırısı olayı ile ilgili olarak 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi kapsamında 2016/91 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ