Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ve Gaziantep'te DAEŞ'e yönelik operasyon

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP-Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        İstanbul ve Gaziantep'te terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 41 kişi gözaltına alındı. Gaziantep'de gözaltına alınan şüphelilerin 19 Mayıs kutlamalarında bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları ileri sürüldü.

        HEDEFLERİ 19 MAYIS KUTLAMALARIYDI

        Gaziantep'te terör örgütü DAEŞ'in 19 Mayıs kutlamalarında bombalı eylem yapacağı istihbaratını alan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri şafak operasyonu düzenledi.

        Özel harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda 28 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 35 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ile mühimmat ele geçirildi. Şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülerek sorguya alındı.

        İSTANBUL'DA DA SABAHA KARŞI BASKIN

        İstanbul'da ise Terörle Mücadele Şubesi ekipler DAEŞ'in bir hücresinin kitabevi görünümlü dernekler ve mescitlerde örgüte eleman kazandırmak için çalışmalar yaptığı, bir hücresinin de elemanları yurt dışına eğitime göndererek eyleme hazırladığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi.

        Özel harekât polislerinin eşliğinde Sultanbeyli, Sultangazi, Güngören, Esenler ve Esenyurt'ta baskınlar yapıldı. Operasyonda Suriye uyruklu Cebel kod adlı H.N., Türkmen Hasan kod adlı T.H.A.K. ve Al-Waki kod adlı M.A. ile Ö.Ö., S.S. ve F.Y. adlı 3 Türk gözaltına alındı.

        3 SURİYELİYİ EYLEME HAZIRLIYORLARDI

        Suriyeli uyruklu şüphelilerin yurt dışındaki DAEŞ kamplarına gönderilmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi. 3 kişinin bomba eğitimi aldıktan sonra yeniden Türkiye'ye dönüp eylem yapmayı planladıkları iddia edildi.

        3 Türk'ün de örgüte eleman sağlamak için çalışma yaptıkları, lojistik destek ve para transferine aracılık ettikleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ