Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HSYK, yetki kararnamesini açıkladı

        Fevzi ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), istinaf mahkemeleri olarak 20 Temmuz’da faaliyete geçecek olan bölge adliye mahkemelerine (BAM) yaptığı bin 34 hâkim ve savcı atamasının ardından, yetki kararnamesini de açıkladı. Kararname şöyle:

        -Ankara’da 4. Ceza, İstanbul’da 2 ve 3. Ceza, Gaziantep’te 3. Ceza, İzmir, Samsun, Erzurum ve Antalya’da 2. Ceza daireleri, anayasal düzene karşı işlenen suçlara ve terör suçlarına bakacak.

        - Ankara BAM’da 4. Ceza Dairesi, açılacak FETÖ ana davası ile PKK, DHKP-C gibi örgütlerin davalarına bakmakla yetkilendirildi. 4. Ceza’nın başkanı Yargıtay Savcılığı’ndan Beytullah Metin, üyeleri Zekeriya Samancı, Mustafa Demirel ve Harun Dinç oldu. Samancı, “Hanefi Avcı, Ergenekon ve Balyoz” gibi davalarda “bozma” yönünde tebliğname hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’ydı.

        -Ankara’da KPSS davasına bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Musa Yeşil, “kasten öldürme ve kasten yaralama” suçlarına bakacak olan Ankara BAM 2. Ceza Dairesi Başkanlığı’na getirildi.

        -Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’te terör suçlarına bakacak olan Gaziantep BAM 3. Ceza Dairesi’nin başkanı Zafer Yarar oldu.

        -Yeniden görülen “Balyoz” davasında tüm sanıkları beraat ettiren İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özlem Kara- çam, kaçakçılık suçlarına bakmakla yetkili İstanbul 15. Ceza Dairesi’nin; hâkimler Süleyman Karaçöl, Metin Özçelik ve Mustafa Başer’i tutuklayan, 17-25 savcılarına yakalama kararı çıkaran Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asuman Yetişkin ise İstanbul 10. Ceza Dairesi’nin başkanlığına getirildi.

        -17 Aralık savcısı Celal Kara hakkında son soruşturma izni vererek yargılanmasının önünü açan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan, İzmir’de terör suçlarına bakacak olan BAM 2. Ceza’nın, İzmir “Askeri Casusluk” davasında sanıkların tamamını beraat ettiren Orhan Kızıltaş ise “kasten öldürme ve kasten yaralama” suçuna bakacak olan İzmir BAM 4. Ceza Dairesi’nin başkanı oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ