Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da maytapların düştüğü evde yangın: 2'si çocuk 3 ölü

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde bayram günü facia yaşandı. Dışarıda çocukların oynadığı maytabın eve düşmesi sonucu çıktığı belirtilen yangında 2'si çocuk 3 kişi feci şekilde yanarak can verdi.

        Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Çermik İlçesi Çukur Mahallesi Tevfik Ağa Sokak'ta çocukların oynadığı maytap eve düştü. Maytabın evdeki yünün üzerine düşmesi sonucu yagnın çıktı.

        Alevler kısa sürede büyüyerek evi sardı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın evin ön tarafını tamamen sardığı için evde bulunan Makbule Balpetek (58) torunları Elif Balpetek (2) ve 10 aylık İbrahim Dalkılıç ile arka odaya sığındı.

        Yangının büyümesi üzerine toprak olan evin ön tarafı çöktüğü için itfaiye ekipleri evde mahsur kalanlara ulaşamadı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak, evin damını delip içeriye girdi.

        Arkadaki odada yanarak can veren 2'si çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler otopsi için Diyarbakır'a götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ