Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 1 saatte 3 kez bombalandı
        1

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan FETÖ örgütü üyesi bir grubun darbe girişimi sırasında havadan bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) zarar, günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

        2

        Gece boyunca uçaklar tarafından bombalanan Meclis'in Genel Kurul binası, büyük zarar gördü.

        3

        Başbakan Binali Yıldırım'ın, Başbakanlık ofisine de büyük zarar verdiği ortaya çıktı.

        4

        Meclis'in tavanlarının çöktüğü, kulislerin camlarının kırıldığı ve meclis bahçesindeki ağaçlarında zarar gördüğü yansıdı.

        5

        TBMM'ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı.

        6

        Genel Kurul çalışması için Meclis’te bulunan vekiller sığınağa inerek saldırıdan korunmaya çalıştı.

        7

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'e atılan bombaların ardından milletvekilleriyle birlikte gittiği TBMM sığınağında açıklamalarda bulundu.

        8

        Başbakan Binali Yıldırım, Fethullahçı terör örgütü (FETÖ) üyesi askerlerin darbe girişiminin halkla kilitlenerek engellendiğini söyledi.

        9

        Yıldırım, "Bu kalkışma bastırılmıştır. Toplam 161 şehidimiz, 1461 yaralımız vardır. Bu darbecilerden 2839 çeşitli rütbede subay ve asker gözaltına alınmıştır" dedi.

        10

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İç işleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, darbecileri, "Demokrasi çetesi" olarak niteledi.

        11

        Yıldırım, "Bu çeteye karşı demokrasi nöbeti tutan, asil milletimizin adı Türk milletidir. Bu paralel çetesine karşı ay yıldızlı bayraklarıyla dik duran vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

        12

        15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur.

        13

        Bu günde hayatını kaybeden askerlerimizin, polislerimizi, vatandaşlarımızı minnetle anıyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        14

        Başbakan Binali Yıldırım, "Bu kalkışma bastırılmıştır. Darbeci paralel çeteden 2839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır.

        15

        Olayın başından beri Başkomutanımız, sayın Cumhurbaşkanımızın o memleket sevgisi ve hükümetimiz ve vatansever komutanlarımızla birlikte kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik.