Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişiminde gözaltılar devam ediyor

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından toplamda 8 bin 660 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 990'ı tutuklandı. Halen 7 bin 375 kişi gözaltında bulunuyor.

        Öte yandan Türkiye genelinde 21 askeri hakim gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 134 hakim ve cumhuriyet savcısından 47'si tutuklandı.

        Dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, savcının itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

        İSTANBUL'DA TUTUKLU SAYISI 788'E YÜKSELDİ

        İstanbul'da darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788 kişi tutuklandı. 47 hakim ve savcı da tutuklular arasında yer alıyor.

        AnadoluCumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve bu kapsamda tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 48 hakim ve savcıdan 19'u tutuklandı. 10 savcı ve hakim serbest kalırken diğerlerinin sorgusu sürüyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 1522 şüphelinin sorguları ise devam ediyor.

        İstanbul emniyetinde görevli personel hakkında 148'i rütbeli olmak üzere 479 personel hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapıldı.

        Hava Harp Okulu'ndaki 71 öğrencinin de ifade için Bakırköy Adliyesi'ne götürüldüğüöğrenildi.

        TÜMGENERAL ATİLLA DARENDELİ YAKALANDI

        Darbe girişiminin ardından hakkında gözaltı kararı bulunan Tümgeneral Atilla Darendeli Eskişehir'de polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Tümgeneral Darendeli dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Darendeli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

        Diyarbakır Cumhuriyet savcılığı, Tümgeneral Atilla Darendeli'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Mahkeme, savcılığın itirazı üzerine Darendeli hakkında yakalama kararı çıkarttı. Tümgeneral Atilla Darendeli bugün Eskişehir'de polis ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı. Darendeli'nin Diyarbakır'a götürülerek burada adliyeye sevk edileceği belirtildi

        EMNİYETİ BASMAYA GİDEN ASKERLER TUTUKLANDI

        Topkule kışlasından silahlarıyla birlikte emniyeti basmaya giden çıkan çatışmada kendilerini engellemeye çalışan Albay Sait ve 1 polis memurunu şehit eden, 2 polis memurunu yaralayan, 28 subay ve astsubay tutuklandı.

        ERGENEKON DAVASI'NIN MAHKEME BAŞKANI HAKİM ÖZESE TUTUKLANDI

        Sakarya'da darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 3 hakim mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında Ergenekon Davası'na bakan mahkeme başkanı hakim Hasan Hüseyin Özese de bulunuyor.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Adliyesi'nde görev yapan 24 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Sabaha kadar süren sorgulama sonrasında Ergenekon Davası'na bakan dönemin İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hakimler Tarık Çağlayan ile Muhammet Tokalı tutuklandı. 18 hakim ve savcı ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Mahkeme 3 hakim ve savcıyı ise serbest bıraktı.

        ESKİ HSYK 1. BAŞKANI OKUR TUTUKLANDI

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu hakimi İbrahim Okur'un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

        O KOMUTAN HAKİM KARŞISINDA

        Ankara'yı bombalayan uçakların kalktığı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssünün Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı.

        EDİRNE'DE ÜSTEĞMEN İLE BAŞÇAVUŞ TUTUKLANDI

        FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehir merkezinde konuşlandırılmak üzere zırhlı personel taşıyıcı ve tankın kışladan çıkarılmasıyla ilgili gözaltına alınan üsteğmen İsmet Sezgin ve başçavuş Mustafa Gençay Edirne Adliyesi’ne getirildi.

        Savcılık ifadeleri sonrası Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Sezgin ve Gençay tutuklandı.

        TUĞGENERAL İSMAİL GÜNEŞER TUTUKLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ile Çukurca'da görevli olan Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyetteki sorgularının ardından dün Yüksekova ve Çukurca'da mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkemedeki ifadelerinin ardından Tuğgeneral Aydoğan Aydın adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılırken, Tuğgeneral İsmail Güneşer ise tutuklandı.

        Gözaltında bulunan diğer 7 rütbelinin sorgusu ise sürüyor.

        ZONGULDAK'TA 10 TUTUKLU, 24 GÖZALTI

        Zonguldak'ta ise gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 yargı mensubu tutuklandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, il genelinde 24 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 10 hakim ve savcı, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularından sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarılan 10 yargı mensubu tutuklandı. Emniyette işlemleri devam eden 14 hakim ve savcının da bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

        MALATYA'DA 9 PİLOT GÖZALTINDA

        Darbe girişimine yönelik Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan bir grup askerin 15 Temmuz gecesi 7. Ana Jet Üs Komutanlığında F-4 tipi savaş uçaklarını hangarlardan izinsiz çıkarmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

        Soruşturma kapsamında Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında biri albay, 8'i değişik rütbelerde 9 pilot gözaltına alındı.

        Pilotların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        FETÖ'nün darbe girişiminde Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında bazı askeri uçaklar hangara çıkarılmış, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince alana iş makinelerinin çekilmesi sayesinde uçakların kalkışı engellenmişti.

        ONLARCA HAKİM VE SAVCIYA TUTUKLAMA

        Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan 29 hakimden 15'i tutuklandı. 14'ü serbest bırakıldı.Bursa'da ise gözaltına alınan 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı.

        ANKARA'YI VURMAK İÇİN KALKAN UÇAKLARIN ÜS KOMUTANI ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) mensubu askerlerin darbe girişiminde başkent Ankara'yı vurmak için havalanan uçaklardan 6'sının kalktığı 8. Ana Jet Üssü'nün Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, adliye sevk edildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar devam ederken, soruşturmada kapsamında gözaltına alınan askerlerde emniyet sorgularının ardından adliyeye sevkleri sürüyor.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, 5 Başsavcı vekili ve 10 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Tuğgeneral Kartepe emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi. Kartepe'nin savcılık sorgusu başladı.

        KOCAELİ'DE 28 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Kocaeli'de darbe teşebbüsünün ardından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 hakim ve savcıdan 28'i tutuklanırken, 11'i ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

        ELAZIĞ'DA 16 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Elazığ'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında önceki gün gözaltına alınan, ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 24 hakim ve savcıdan 20'si hakkında, savcının itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Hakim ve savcılardan 16'sı bugün gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. 16 hakim ve savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, Elazığ E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

        SİVAS'TA SERBEST BIRAKILAN 6 ASKERİ SAVCI - HAKİM YENİDEN GÖZALTINDA

        Sivas'ta darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 üsteğmen ve 1 teğmen savcılığın itiraz üzerine yeniden gözaltına alınarak Tokat Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

        Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Sivas'ta 7 üsteğmen ve 1 teğmen hakem ve savcı gözaltına alındı. Hakim ve savcı üsteğmenler Cengiz Topal, Mustafa Bozkurt, Fatih Taşkın, Hasan Hüseyin Şahin, İsa Yılmaz ve teğmen Ali Seval çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, üsteğmen İsmail Siyahgül ise tutuklandı.

        AYDIN'DA 5 HAKİM VE 2 SAVCI TUTUKLANDI

        Aydın'da Nazilli Adliyesi'ne sevk edilen Cumhuriyet Savcıları Serdar Söyler ve Serdar Açıkgöz ile Nazilli hakimleri Hikmet Emre Şık, Şazime Tuba Açıkgöz, Osman Ünsal, Hayriye Şahin ve İsmail Özcan tutuklandı. Tutuklanan Cumhuriyet Savcısı Serdar Söyler'in hakime olan eşi Ayşe Söyler ise mahkemece serbest bırakıldı.

        HATAY'DA 21 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 29 hakim ve savcıdan 21'i tutuklandı.

        Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 29 hakim ve savcı mahkemeye çıkarıldı.

        Hakim ve savcılardan 21'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 6'sı kadın 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyenin ardından hastaneye sevk edilen 21 kişi işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.

        7. KOLORDU KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

        Merkezi Diyarbakır'daki bulunan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz gözaltına alındı. Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın ismi darbecilerin listesinde sıkıyönetim komutanı olarak geçiyordu. Korgeneral Yılmaz'ın konutunda da polis arama yapıyor.

        BURSA'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. HSYK'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 hakim ve savcı, nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ayrıca, Paralel Devlet yapılanması üyesi oldukları gerekçesiyle bu sabah saatlerinde gözaltına alınan 4'ü emniyet mensubu 5 kişi de tutuklandı.

        AA / DHA / CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ