Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Harant Dink cinayetinde 4 kişi FETÖ'den tutuklandı! Aralarında eski Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz de var!

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında eski Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, eski astsubay Veysel Şahin, uzman çavuş Ecevit Emir ve sivil vatandaş Adem Sarıgöl, ‘FETÖ üyesi olmak' suçlarından tutuklandı. Dink cinayeti soruşturmasında tutuklu sayısı 2'si albay olmak üzere 14'e yükseldi.

        Dink cinayeti soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün talimatıyla gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz ile birlikte Trabzon Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubede görevli astsubaylar Veysel Şahin, Önder A., Trabzon emniyet istihbarat şube müdürlüğünde görevli polis memuru Tefik C., İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi astsubay Ecevit Emir, uzman çavuş Osman K., ve sivil vatandaş Adem Sarıgöl, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Albay Ali Öz ile birlikte 7 şüpheli Savcı Kökçü tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        ALBAY ALİ ÖZ İLE BİRLİKTE 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından, Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma Komutanlığında görevinden emekli astsubay Veysel Şahin, İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi astsubay Ecevit Emir, ve sivil vatandaş Adem Sarıgöl, ‘ FETÖ üyesi olmak' suçlarından tutuklandı. 4 kişinin tutuklanmasıyla Dink cinayeti soruşturmasında tutuklanan asker sayısı 14 oldu.

        3 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

        Trabzon Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubede görevli astsubaylar Önder A., Trabzon emniyet istihbarat şube müdürlüğünde görevli polis memuru Tefik C., ve İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi uzman çavuş Osman K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis memuru Tefik C., hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi. Soruşturma kapsamında dönemin Trabzon Jandarma istihbarat şube müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız ile Fox Tv Haber Müdürü gazeteci Ercan Gün'ün emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        YARBAY DEMİRKALE İLE 85 KEZ TELEFON GÖRÜŞMESİ

        FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanan sivil vatandaş olduğu belirtilen Adem Sarıgöl'ün, suç tarihinde İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürü olan Yarbay Muharrem Demirkale ile 85 telefon görüşmesi yaptığı, cinayet sonrasında da telefon görüşmelerinin devam ettiği belirtildi. Hrant Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007 tarihinde yüzbaşı olan Muharrem Demirkale'nin Yarbay rütbesine terfi ettiği, görev yaptığı Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı için gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi.

        OGÜN SAMAST YAKALANMADAN ÖNCE TUTANAĞA SİLAHIN 'ARDEŞEN EL YAPIMI" OLDUĞUNU NASIL YAZDI?

        Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast yakalanmadan 1,5 saat önce tuttuğu tutanakta, silahın "Ardeşen el yapımı" olduğunu yazmasıyla gündeme gelen ve nasıl bildiğini açıklayamayan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, cinayet soruşturmasında, 9 yıl sonra "FETÖ üyesi" olmak suçundan tutuklandı. Sulh Ceza Hakimi, Dink'in öldürülmesine iştirak suçundan ise tutuklanmasına gerek görmedi.

        "CİNAYETİ ÖNCEDEN BİLİYORLARDI"

        Sulh Ceza Hakimi, "Ecevit Emir'in Hrant Dink'in öldürüldüğü gün olay yerinde bulunması, Adem Sarıgöl'ün 15 Temmuz darbe girişiminden tutuklu bulunan Yarbay Muharrem Demirkale tarafından cinayetten hemen sonra diğer tutuklu şüphelilerle birlikte aranması, albay Ali Öz ile astsubay Veysel Şahin'in ise diğer şüphelilerle, yargılanan sanıklarla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek cinayetin işleneceğini bildikleri halde örgütün hedefleri doğrultusunda, İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğünün görev ve kadro itibariyle FETÖ/PDY örgütü tarafından ele geçirilebilmesi için bu cinayetin sonucuna hizmet edecek şekilde hareket ettikleri" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ