Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM 12 Eylül 1980 darbesi öncesine dönüyor
        1

        SALİHA ÇOLAK/ANKARA

        TBMM, 15 Temmuz darbesinde bombalanan yerleri onarırken, 12 Eylül darbesinin izlerini de silmeye başladı.

        2

        Yapımına 1938 yılında başlanan ve 1961’de kullanıma açılan Meclis’in ana binasında Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) tarafından üstlenilen onarımda,12 Eylül darbesinden önceki orijinal plan esas alınıyor.

        3

        Çalışmaya,15 Temmuz’da bombadan en çok hasar alan şeref salonu ile muhalefet kulisi arasındaki bölümden başlandı. Kulisin üstündeki ara katı kapatan duvar yıkıldı, orijinal hali korunan iktidar kulisi esas alınarak muhalefet kulisinin üzerine de balkon yapılacak.

        4

        Muhalefet kulisinde,12 Eylül döneminde yaptırılan zeminden birkaç basamakla çıkılan locanın da yıkımına başlandı. Arkasında Atatürk’ün kurmay kıyafetli halı dokuma tablosunun yer aldığı loca, zeminle aynı seviyeye indirilecek.

        5

        BAHÇELİ’NİN SOHBET ETTİĞİ LOCA YIKILDI

        Loca, kuliste MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis çalışmalarına katıldığı zamanlarda, milletvekilleriyle oturup sohbet ettiği mekân olarak biliniyor. TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis ana bina onarım çalışmalarının 1 Ekim’e kadar tamamlanacağını Çankaya kapısına da anti-terör bariyerleri çekileceğini söyledi.

        6

        Geniş bir de sığınak inşa edileceğini ve burada Meclis’in çalışmalarına devam edebilmesini sağlayacak sistemler yerleştirileceğini anlatan Uslu, sığınak içinde minyatür bir Meclis yer alacağını belirtti.