Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet Teşkilatı Altınok’a emanet
        1

        VOLKAN YANARDAĞ/ANKARA

        Son valiler kararnamesi ile Selami Altınok’a bir kritik görev daha verildi.

        2

        Aksaray Valisi iken 2013 sonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Altınok, 3 yıllık dönemde çok önemli makamlarda görev yaptı. Aynı zamanda hemşerisi olan eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ gibi İstanbul Siyasal mezunu Altınok’un yıldızı, 17-25 Aralık sürecinde parladı. Ağustos 2012’de Aksaray Valiliği’ne getirilen Altınok, 20 Aralık 2013’te İstanbul Emniyet Müdürü oldu.

        3

        Altınok, aynı gün o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla İstanbul’a gelerek görevine başladı. Altınok, Ağustos 2015’e kadar bu görevde kaldı. 7 Haziran seçimleri sonucunda bir hükümet çıkmayınca Türk siyasi tarihinde ilk kez geçici hükümet kuruldu. 63. Cumhuriyet hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Altınok, 24 Kasım 2015’e kadar bakanlık yaptı.

        4

        Bu hükümette İçişleri Bakanı Efkan Âlâ olurken, hemşerisi Altınok da bakanlık onayı ile bakan yardımcısı oldu.

        5

        Sadece 18 gün bakan yardımcılığı yapan Altınok, 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Aradan 1 yıl geçmeden dün yayımlanan kararname ile Altınok’a yeni bir görev daha verildi.

        6

        Altınok, müsteşarlıktan emniyet genel müdürlüğüne geçiş yaptı.

        7

        15 Temmuz darbe girişiminin en kritik noktalarından biri başkent Ankara’ydı. Ankara’nın çok önemli merkezleri darbeciler tarafından bombalanmıştı.

        8

        15 Temmuz’da Ankara’nın valisi olan Mehmet Kılıçlar, merkeze çekildi. Kılıçlar’ın yerine Hatay Valisi Ercan Topaca atandı. Kararname ile FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, merkez valiliğine alındı.

        9
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ