Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PROF.DR. Ersan Şen Şoföre saldırmanın suçunun yaptırımlarını anlattı

        E-5 otoyolu Acıbadem mevkiinde meydana gelen kazada bir kişinin metrobüs şoförüne şemsiyeyle saldırması sonrası metrobüs yoldan çıkarak, altı aracı altına almıştı. Kazada 11 kişi yaralanırken, şemsiyeyle şoföre saldıran kişinin gözaltına alındı. Yaşanan bu olay sonrası akıllara gelen "Şoföre saldırmanın suçu ne?" sorusunu HABERTÜRK TV'ye telefon ile bağlanan Prof. Dr. Ersan Şen anlattı.

        Prof. Dr. Ersan Şen, "Çok üzücü bir kaza, bunun cezai karşılığı bize gelen bilgiler ve görgü tanığının beyanından hareketle söylüyorum. Bu 'Basit Müessir Fiil' olarak değerlendirilecek. Yani şoföre yönelik müdahalesi, haksız tahrik, belki Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesi anlamında 'Basit Müessir Fiil' olarak değerlendirilecek. 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası vardır. Biz buna ani kasıt, beklenmeyen neticeler deriz ki bunun karşılığı muhtemel olası kasıttır.

        Türk Ceza Kanunu'nun 20. maddesinde düzenlenmiştir. Tabi takdir soruşturmayı yürütecek savcıya aittir. Ayrıca her bir yaralıdan ayrı ayrı cezai yaptırımları, hapis cezaları olacaktır. Eğer iddia bu şekilde ise sadece şoföre dahi olsa, başkalarının hayatına kastediyorsunuz. İstemeseniz de o anlık hıncınıza yenik düşüyorsunuz. Şoförün tahriki varsa cezada indirime gidilebilir. Onun için somut olmadan konuşmak istemiyorum." açıklamasında bulundu.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ