Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'da gazetecilerin sorularını cevapladı

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gençlerimizin terörden, kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan uzak topluma, millete ve devlete faydalı birer gençler olmasını istiyoruz. Enerjilerini sokaklarda değil, spor salonlarında harcamalarını istiyoruz." dedi.

        Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yapımı süren Malatya Arena Stadı ve kentteki spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

        Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, proje dışı eksikliklerin tamamlanması ve kentin hizmetine verilmesi için incelemede bulunduklarını söyledi.

        Tüfenkci, "Gördüğümüz kadarıyla beklenenden, öngörülenden daha önce sahanın teslimi söz konusu. İnşallah Yeni Malatyasporumuzun ligdeki durumu da daha da iyileşerek, şampiyonluğa doğru giderken altyapının ve futbol oynayacağı sahanın da hazır olması ve Yeni Malatyaspor'a yakışır, Malatya'ya yakışır bir sahanın olmasını arzuluyoruz."

        AK Parti iktidarlarında sadece Malatya'da değil, Diyarbakır, Batman, Samsun, Trabzon, Konya, Kayseri ve, muhtelif şehirlerde mükemmel sahalar yapıldığını aktaran Tüfenkci, "Bunların hepsi Avrupa ayarı standardında ve UEFA kriterlerinin tamamını karşılıyor. Bu statlardan çıkacak sporcular ve bu statlardan çıkacak takımlarımız bizi Avrupa'da, dünyada Türk futbolunun hak ettiği yere gelmesi noktasında altyapı eksikliğini gidermiş olacak." dedi.

        Tüfenkci, Malatya Arena stadının Aralık ayı gibi teslim edilebileceğini bildirdi.

        Stadın ismiyle ilgili bir soruya da Bakan Tüfenkci, "Bunu ayaküstü karar verilebilecek bir noktada değiliz. Şehrin dinamikleriyle konuşulur, şehirle beraber stada bir isim buluruz. Benim için önemli olan stadın yapılması, isim daha sonradan gelir. Buna karar verecek Malatya'daki dinamikler, Malatya halkı. İsim noktasında bir sıkıntı olmaz inşallah." yanıtını verdi.

        "GENÇLERİN TÜRKİYE'NİN ADINI DÜNYAYA DUYURMALRINI İSTİYORUZ"

        Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekilerle geçtiği Malatya Merkez Spor Salonu'nun da incelemelerde bulundu.

        Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istediklerini vurgulayan Tüfenkci, "Gençlerimizin terörden, kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan uzak topluma, millete ve devlete faydalı birer gençler olmasını istiyoruz. Enerjilerini sokaklarda değil, spor salonlarında harcamalarını istiyoruz. Burada yapacakları antrenmanlarla, çalışacakları spor branşlarıyla Türkiye'nin adını dünyada duyurmalarını istiyoruz. Bununla ilgili bütün yurtta bir altyapı seferberliği başlatmış durumdayız." diye konuştu.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise kente çok önemli spor alanı kazandırıldığını belirtti.

        Gençlik ve Spor Bakanlığının Malatya'ya yaptığı yatırımların en geç 2017'de hemen hemen bitmiş olacağını aktaran Çalık, müteahhit firmalardan kaynaklı gecikmelerin yaşandığını ifade etti.

        Çalık, "Müteahhit firmalardan kaynaklanan aksaklıklar ve eksiklikler yüzünden stadyumun rötar yaptı ancak inşallah ikinci yarıya yetişecek. Buradaki yüzme havuzumuzda normalde eş zamanlı bitecekti, bakanımızla konuştuk inşallah açılışlarını sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımıza yaptıralım istiyoruz. Gecikmeler bilin ki milletvekillerinden, bakandan ya da ödeneksizlikten değil, gecikmenin en önemli sebebi müteahhit firmalarımızdır." dedi.

        BARO ZİYARETİ

        Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekilerle Malatya Barosu'nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Enver Han ile görüştü.

        Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, adalet camiasının zor şartlarda görev yaptığı adliye saraylarının ismine yakışır şekilde saray niteliğinde olmasının beklendiğini söyledi.

        AK Parti iktidarının ilk dönemlerinden bu yana yapılan adliye binalarının gerek projeleri gerekse mimari nitelikler gereği farklılıklar oluşturduğunu anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Bu binanın Malatya'ya yakışmadığının bilinci içerisindeydik. Geçmişte başlatılan çalışmalar bugün meyvelerini vermeye başladı. Adliye binamızın projesinin de incelemesi bitti. Şu anda ihaleye hazır vaziyette. Adaletin herkese lazım. Orada görev yapan arkadaşlarımızın etki altıda kalmadan bağımsız ve kendine özgü mekanlarda görev yapmaları noktasında başka mazeretleri olmasın diye kendine yakışan binaları oluşturmamız lazım. Bizler de hükümet olarak bu noktada gerçekten çalışmalara hız veriyoruz. Bazıları niye cezaevi yapıyorsunuz diye eleştirebilir ama biz cezaevinde yatan ve barınan insanların koşullarını iyileştirerek, ıslaha yönelik bir şekilde cezalarını çekmelerini istiyoruz. Onun için de cezaevi yapma noktasında biraz daha hızlanmış durumdayız."

        Bakan Tüfenkci, daha sonra Malatya Cumhuriyet Başsacısı Ergül Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ