Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Başsavcı Harun Kodalak: FETÖ davalarını 2017 yılının başında açmaya başlayacağız

        Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, başlatılan FETÖ soruşturmalarının 2017 başlarında davaya dönüşebileceğini söyledi. Kodalak, Kemal Batmaz için de, "FETÖ soruşturmasında ortaya çıkan Akıncı Üssü'ndeki görüntülerde tespit edilen Kemal Batmaz'ın aslında darbenin çok kritik isimlerinden biri, Adil Öksüz kadar önemli olduğunu, belki de onun üstü olabileceğini gördük, değerlendirdik. Bu şekilde darbenin bir karanlık yüzünü daha ortaya çıkarmış olduk" dedi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, FETÖ soruşturmaları hakkında açıklama yaptı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak, Türkiye genelindeki 3 binden fazla hakim ve savcıyla ilgili FETÖ kapsamındaki soruşturmayı tek elden yürüttüklerini belirterek, "Hakim savcı soruşturmalarında davaları tek tek açmayı düşünüyoruz. 3 bin hakime dava açacaksak, 3 bin ayrı dava açacağız. Bunun haricinde sadece olaylarla irtibatlı, aynı olayın içinde bulunmuş hakim-savcı olursa onları beraber açacağız" dedi.

        2017 YILININ BAŞINDA...

        Kodalak, "FETÖ soruşturmasında ilk davalarımızı, kesin bir tarih vermemekle birlikte 2017 yılının başında açmaya başlayacağız. Belki bu yılın son ayında da açacağımız dava veya davalar olabilir ama 2017 yılı ile seri şekilde dava açmaya başlayacağımızı hesap ediyoruz, planlıyoruz" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı "FETÖ soruşturması kapsamında şu anda 4 bin 359 asker ve sivil tutuklu bulunuyor. Bu rakamlar sürekli değişiyor. Soruşturma kapsamında asker ve sivil soruşturduğumuz kişi sayısı ise toplamda 10 binin üzerinde" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ