Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2017 Referandum ne zaman? Anayasa referandumu ne zaman yapılacak? İşte referandum seçimi tarihi!

        Referandum ne zaman? sorusu 18 maddelik anayasa paketinin TBMM'de kabul edilmesiyle gündeme oturdu. Vatandaşlar yeni anayasa referandumunun tarihini merak ediyor. Peki 2017 referandum ne zaman?

        2017 REFERANDUM NE ZAMAN?

        AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.Beklenen referandum tarihini YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı.

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim takviminin 16 Şubat'tan önce yayımlayacağını bildirdi.

        REFERANDUM NEDİR?

        Referandum, anayasa değişikliği, yasaların kabulü veya önemli devlet meselelerinde halkın yapılacak değişikliklere karşı iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halka yapılacak değişikliğin istenip istenmediği sorulmaktadır ve çıkan oylama sonuçlarına göre de yapılması planlanan değişiklik yürürlüğe girer veya iptal edilir.

        BİNALİ YILDIRIM: "ARTIK KARAR MİLLETİNDİR"

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifinin referandum aralığında kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Artık karar milletimizindir. Milletin verdiği karar, başımız gözümüz üzerinedir. Anayasa değişikliğini gerçekleştirecek olan aziz Türk milletidir. Vekiller olarak bize verilen görevi yaptık. İşi asıl sahibine, millete tevdi ediyoruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ