Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eczacıbaşı'na ait helikopter kazası! Sikorsky s-76 tipi helikopterin özellikleri

        İstanbul Beylikdüzü'nde saat 11.21'de Eczacıbaşı'na ait TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter düştü. Kaptan Pilotunun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilen helikopterde 2 pilot, 4 Rus yolcu ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi. Peki düşen Sikorsky S-76 tipi helikopterin özellikleri neler?

        SİKORSKY S-76 ÖZELLİKLERİ

        Sikorsky S-76 C helikopteri, sekiz kişilik yolcu kapasitesi, ve barındırdığı özel donanımlarıyla VİP uçuş gerçekleştirmek isteyenler için güzel bir ulaşım alternatifi sunuyor.

        Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ile hızlı, pratik bir ulaşım alternatifi sunuyor.

        Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında İstanbul çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum-Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara-Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor.

        Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ