Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'lı teröristlerce kaçırılan Necmettin öğretmenden acı haber geldi

        İHA'nın haberine göre;12 Temmuz 2017 tarihi saat 12.20 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu 25. kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait ceset bulunmuştu. Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopside cesedin uzun süre suda kalması nedeniyle herhangi bir tespit yapılamadı. Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesetten alınan doku örnekleri, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesinden alınan DNA örnekleriyle uyuştuğu belirlendi. Cesedin PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşmiş oldu.

        Valilik açıklamasında, "12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli-Pülümür Karayolu 25. kilometresinde Pülümür Çayı kenarında erkek bir şahsa ait olduğu anlaşılan ceset bulunmuştu. Bulunan ceset aynı gün Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş, orada alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumuna DNA incelemesine gönderilmişti. Bu sabah kesinleşen sonuca göre, cesedin, 16 Haziran 2017 tarihinde teröristlerce kaçırılan öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinlik kazanmıştır. Şehit öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" denildi.

        BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE TELEFONU

        Torul İlçe Hükümet Konağı'na gelen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, burada şehit babası Hamit ve kardeş Ahmet Yılmaz ile görüştü.

        Memiş, burada şehit babasına "Maalesef şehit haberi ulaştı. Mekanı cennet olsun. 15 Temmuz gibi bu memleketin, bu ülkenin destan yazdığı bir tarihte kardeşimizin şehadet haberini aldık. Sizlerin acısının büyük olduğunu biliyor ve paylaşıyoruz. Artık çocuğunuz sadece sizin çocuğunuz değil. Bundan sonra yüce Türk milletinin evladıdır. Sizlerde bize o yavrumuzun Türk Milleti ve devletine emanetiniz. Hepimizin başı sağolsun" diyerek taziyelerini iletti.

        Vali Memiş, kendisini telefonla arayarak bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da baba Hamit Yılmaz'la görüştürdü. Baba Yılmaz, kendisine taziyelerini ileten bakan Soylu'ya "Vatan sağolsun" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

        TUNCELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Pülümür Çayı kenarında bulunan naaşın terör örgütü PKK tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'a ait olduğu öğrendiklerini belirterek, "Bu elim olaydan dolayı hakikaten çok üzüldük." dedi.

        Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve milli eğitim camiasına başsağlığı diledi. Şanlıurfa'da görevli Yılmaz'ın, Pülümür-Erzincan güzergahından aracıyla geçiş yaparken hain ve alçak teröristlerce kaçırıldığını anımsatan Sonel, şunları söyledi:

        "12 Temmuz Çarşamba günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür Çayı kenarında jandarmamız ve halkımız tarafından erkek cesedi bulunmuştu. Tanınmayacak haldeki ceset, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tunceli'de Necmettin Yılmaz'ın babası ve naaşından alınan kan ve deri örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sabah erken saatlerde maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulunan naaşın şehit öğretmenimiz Yılmaz evladımıza ait olduğunu öğrendik. Bu elim olaydan dolayı hakikaten çok üzüldük."

        Sonel, "Evlat acısı kolay değil. Necmettin Yılmaz hem ailesinin hem de milletimizin evladı. Çok üzüntülüyüz, mekanı cennet olsun." dedi.

        ŞEHİT ÖĞRETMENİN CENAZESİ GÜMÜŞHANE'YE GÖNDERİLDİ

        Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cenazesi Malatya'daki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gümüşhane'ye gönderildi.

        DHA'nın haberine göre; Cenaze işlemlerini takip edenler arasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada "Şuanda gerçekten çok üzgünüz. Neslimizin geleceğe taşınması, gençlerimizin, çocukların değerlere bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarıma saygı duyması gereken insanlar maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit etiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonra da devam ettireceğiz. Ama bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz" dedi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü tatil için memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen terör örgütü PKK'lı bir grup tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılmıştı.

        ŞEHİT ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİLERİ YASTA

        Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görevli olduğu okuldaki karne töreninin ardından memleketine giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılarak öldürülen öğretmen 24 yaşındakiNecmettinYılmaz'ın ölüm haberi Siverek'teki öğrencilerini yasa boğdu.

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, öğretmenlerinin şehit edildiği haberini alan öğrencileri ve çocukların velileri büyük üzüntü yaşadı. Öğrenciler çok sevdiklerini söyledikleri öğretmenlerinin arkasından gözyaşı dökerken, velileri de şehitYılmaz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ