Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "CUMHURBAŞKANIN EŞİ TÜRBANLI OLMAMALI"....

        Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Cnbc-e Business dergisine verdiği röportajda hükümetin laiklik konusundaki sözleri ile eylemleri arasındaki farka atıfta bulundu. Laiklik konusunda hükümete kuşkuyla bakan Rahmi Koç, ekonomik başarı konusunda ise AK Parti'yi takdir ediyor, hakkını veriyor. İşte Rahmi Koç'un gündeme dair açıklamarı…

        RAHMİ KOÇ:CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇERSE GERGİNLİK ARTABİLİR

        Ben şundan endişe ediyorum. Zaman zaman cumhurbaşkanı ile hükümet arasında anlaşmazlık oluyor. Eğer halk ikisini birden seçerse cumhurbaşkanı kendini daha kuvvetli ve mesul hissedebilir. Şimdi çok daha yumuşak olan o geçinme sıkıntısı daha şiddetli olabilir. Yani işi yarı başkanlığa kadar götürebilir. Türkiye başkanlık sistemine hazır değil. Başkanlık sisteminde hukuk sistemi çok iyi çalışmalı. İcabında reisicumhuru çağırıp sual sorup “Tehlikeli adamdır kenara alınsın” diyebilmeli. ABD’de bu var.

        “HÜKÜMETİN LAİKLİK SÖYLEMİ İLE EYLEMİ ÖRTÜŞMÜYOR"

        Sayın Başbakan “Bu cumhuriyet laiktir” diyor. Tabii sözüne itimat etmemiz lazım. Ama diğer taraftan görüyoruz ki 19 Mayıs’ta eldivenlerle, eşofmanlarla idman yapmışlar, bakıyorsunuz 20 sene önce şortlarla... Ondan sonra, başı sarılı, tesettürlü kişi sayısı artmış, efendim mayo reklamlarına izin verilmiyor. Bazı yerlerde içki servisi yapmıyorlar. Bir oraya, bir de söylenene bakıyorsunuz, ikisi birbirini tutmuyor. Muhakkak ki daha muhafazakâr İslama doğru bir kayış var. Ama bunun derecesi nedir bilemiyorum. Öbür taraftan da ekonomiyi çok iyi idare ediyorlar, dört senede koalisyon hükümetlerinin 20 senedir yapmadığı şeyleri yaptılar.

        RAHMİ KOÇ: CUMHURBAŞKANININ EŞİ TÜRBANLI OLMAMALI

        Efendim bir anayasamız var, bir “dress code” dediğimiz giyim kuşam tarifi var değil mi? Atatürk’ün getirdiği... Kamusal alanlar tarif edilmiş. Şimdi böyle bir tarif varken cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olması, bütün bunlar bir kenara atılıyor demektir ki, bu olmaz, kabul edilemez. Diğer taraftan da demokrasi var diyoruz. Demokratik bir seçimle gelirse o zaman ne yaparız, doğrusu buna cevap vermek zor. Ciddi bir sorun.Türkiye laik olmalıdır. Başka türlü olması mümkün değil. AB’ye entegre olmalıyız. Ortadoğu’ya doğru kaymamak gerek.

        Rahmi Koç, AKP iktidarının ekonomiyi çok iyi idare ettiğini belirtirken önemli bir saptamada da bulunuyor. ekonomik düzelmenin sokağa yansımadığını söyleyenleri , yani hala işsizliğin fazla olduğunu söyleyenleri rahmi koç şöyle uyarıyor: İşler kötü gittiği zaman hepimiz daraldık ve az adamla çok iş yapmayı mecburen öğrendik. İşler açılınca birdenbire tekrar eleman almıyoruz. ".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ