Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ölümünün ardından kim ne dedi?

        BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

        "Allah ondan razı olsun"

        "Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hakk'kın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

        Bir önceki sefer hastaneye girdiğinde Erbakan hocamızı telefonla aramış, Allah'tan şifa dilemiştim. İkinci seferinde Recai Kutan'la görüşüp, sağlık durumu hakkında bilgi almıştım.

        Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.''

        CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL:

        "Türkiye'nin her alanda gelişmesine katkıda bulunmuştur"

        ''Aziz milletimizin başı sağolsun. Siyasette bulunduğum dönemde yakın tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur.

        Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''

        ESKİ BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER:

        "Son zamanlarda bize de haber yolladı"

        "Hizmet, inanç insanıydı, insanı severdi. 28 Şubat'ta birlikte iktidardaydık. 28 Şubat sürecine birlikte tanıklık yaptık. İnancını ve direncini bir kez daha orada bizzat gördüm. Bütün ailesine ve milletimize, yakınlarına, Saadet Partisi mensuplarına başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun.

        O süreçte birlikte iktidardaydık, o sürecin bütün ayrıntılarına tanıklık ettik birlikte. Tespitleri genelde aynıydı fakat dirençle yaklaştık olaya. İnançlı olduğunu bir kez daha gördüm. Ama tekrar ediyorum siyasetimize damgasını vurmuş bir isimdir.

        Sayın Erbakan hep inancıyla yaşadı, 28 Şubat'ta da bunu dava arkadaşları birlkte gördüler. Hoca tarafı vardı, eğitmeyi severdi. Aslında kendisinin hocalık yaptığı, sonra da dava arkadaşı olan arkadaşları bugün iktidarda. Dolayısıyla o hocalık tarafının da bugün saygıyla anılması lazım. Her zaman iddiasında ısrarlı olan bir kişiydi, uzun süre siyasette olmasının bir nedeni de bu olmuştur. Bugün artık başsağlığı dilemektir söylenecek son söz.

        28 Şubat'ı ayrı analiz etmek lazım. Bugünün meselesi olduğunu düşünmüyorum ama sayın Erbakan o çizgisinde devam etti. Son ana kadar bu siyasetteki varlığına ve davasına olan inancında, hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz gibi bir takım tartışmalara ışık tuttu. Bunlara enerji kattı. Dolayısıyla davasına olan inancını sonuna kadar gördük. Bu direnci 28 Şubat'ta da görmüştük."

        BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ:

        "Birileri ona diz çöktürmek istemişti"

        "Tam 35 yıl hocayla birlikteydim, son 5 yılı saymazsak 40 yıldan beri bu hareketin içindeyim. 1967'de odalar birliği mücadelesiyle hocayı tanıdım. Orada kapının önünde nöbet bekleyen birkaç gençten bir tanesiydim. Nizam Partisi'nin gençlik kolları başkanlığını yaptım, ilk siyasi hayatım orada başladı. Konya'nın pek çok ilçesinde Erbakan hocamız için propoganda yapmıştım. Gençlik kolları başkanlığı oldu, 1970'te Manisa'ya döndüm, 2 yıl sonra il başkanı oldum Milli Selamet Partisi'nin. 80 darbesinde yasaklandım ve Refah Partisi'nin kuruluşunda bulunamadım. 1995'te Fazilet Partisi'nden milletvekili oldum.

        2001 Temmuz'unda hocamızı ziyaret ettim. 35 yılın muhasebesini yaptık, elini öptüm, helallik diledim, AK Parti'nin içinde olacağım dedim. Öptü kokladı ve biz ondan sonra kendisiyle yine görüştük. Her zaman ziyaretine gittim, bir ricası olduğunda yerine getirdik. O bizi seviyordu, biz de sevgide saygıda kusur etmedik. Benim siyasi hayatımın yüzde yüzünde etkisi olan bir şahsiyettir düşünce ve görüşleriyle. Fevkalade kibar, ikna edici, inançlı bir insandı. Dünya görüşü vardı, bazıları kabul etmese de o doğrularının peşindeydi. Şüphesiz ölümünü de Allah'ın takdiri olarak karşılıyorum. Bize istikamet gösteriyordu, hiçbir zaman onun gösterdiği yolda gitmemden dolayı pişman olmadım. Sonu iktidar olmasa bile Erbakan hocanın fikirleri doğrultusunda onunla birlikte hayatları boyunca olmaya azmetmiş bir kitle var, onları da tebrik ediyorum.

        Hocayı beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama o inandığı yolda düşe kalka belki ama dosdoğru giden bir insandı, bu çok önemlidir. Sendelediği olmuştur, birileri diz çöktürmek istemiştir ama hoca siyaseti cihat olarak bilen bir insandı. Hiçbir zaman cihadı elinde kılıçla, zorbalıkla katletmek anlamında değil, siyaseten yapardı. Cihat kavramının bu yüzyılda iyi, doğru ve güzel nasıl olmalı ve biz bu yolda nasıl çalışmalıyız derdi. Türkiye'de siyaseti Allah rızası için yapan kaç kişi var bilmiyorum ama, hoca Allah rızası için yapardı."

        CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:

        "Derin üzüntü duydum"

        "Siyaset dünyamızın çınarlarından biriydi. Ölümünden büyük üzüntü duydum. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a rahmet, Erbakan ailesine, Saadet Partisi yöneticileriyle, üyelerine, siyaset dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum."

        9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL:

        "Kendisiyle helalleşmiştim"

        "Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi Genel Başkanı, değerli okul ve siyaset arkadaşım, meslektaşım, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ebediyete intikali dolayısıyla derin acınızı paylaşır, sizlere ve milletimize başsağlığı dilerim. Milletimiz değerli bir evladını kaybetmiştir. Allah Rahmet eylesin."

        SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA KAMALAK:

        "Ömrünün son anlarına kadar milletin derdiyle dertleniyordu"

        "Son günlerinde rahatsızdı ama o haliyle bile sürekli teşkilat hakkında bilgi istiyordu. 3 gün önce sanıyorum, teşkilat başkanlarımızı bir araya getirdi. Partinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dilimiz varmıyordu ama ölüm döşeğindeyken bile milletin derdini kendi derdinden daha önde görüyordu. O münasebetle bizi sıksık çağırıp çalışmalar ne durumda diye sürekli olarak bizden bilgi talep ediyordu. Biz de doğrusu böye bir taleple her an karşılaşabileceğimizi bildiğimiz için sürekli hazırlıklıydık. Ömrünün son anlarına kadar milletin derdiyle dertleniyordu. Önümüze koyduğu üç hedef vardı: 1-milli ekonomi, üretmeyen ülke kalkınamaz, bağımsız olamaz 2-eğitim mutlak surette milli olmalıdır, 3-milli birlik sağlanmalı, Türkiye ile sınırlı değil, ezilmiş milletlerin bir araya gelmesini ifade ediyordu."

        HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ:

        "Haksızlığa uğramış bir hareketin lideridir"

        "Bütün milletimizin ve İslam aleminin başı sağolsun. Türkiye ve İslam dünyası için acı bir kayıptır, gani gani rahmet diliyorum kendisine Allah'tan.

        Kendisinden herbirimizin mühim şeyler öğrendiği, hayatı boyunca hizmet için çabalamış, sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin İslam dünyasıyla bütünleşmesi, İslam dünyasının ve tüm dünyanın mazlumları için siyasi mücadele yapmış bir şahsiyetti. Sabır, kararlılık ve inançla mücadelesini sürdürdü. Türk siyasi tarihinde unutulmaz bir yeri vardır, kendisini yakın tanımış olmaktan büyük memnuniyet duydum, kendisinden çok şey öğrendik.

        Hayatı boyunca haksızlıklarla mücadele ederek bugünlere geldi. 28 Şubat sürecinde Türkiye'yi fevkalade iyi şekilde yönetirken nasıl alaşağı edildiğini herkes biliyor. Küresel güçlerin oyunlarıyla iktidardan edildi. Sürekli parti kapatmalarıyla, siyaseten engellemelerle haksızlığa uğramış bir hareketin lideridir.

        Kurultayda karşı karşıya gelmiştik ama hiçbir kırgınlık geçmedi aramızda. Ortada derin bir üzüntü var şimdi, siyasi olaylar sonra konuşulur. Kendisinin mücadelesini saygıyla anıyoruz."

        AK PArti Genel Başkanı Salih Kapusuz ise şunları söyledi:

        KKTC CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU:

        "Ulusal Kıbrıs davasına daima sahip çıkmıştır"

        'Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'na karar veren hükümetin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

        Erbakan, şahsen tanıdığımız birlikte çalışma olanağı bulduğumuz, Türk siyasi yaşamına damgasını vuran, daima Ulusal Kıbrıs Davasına sahip çıkan, halkımızın verdiği ekonomik ve siyasi mücadeleye destek veren, 'kalkınan büyük Türkiye' sevdalısı değerli bir şahsiyet olarak hafızalarda yaşayacaktır. Kıbrıs Türk Halkı adına merhuma Allah'tan rahmet, ulusumuza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.''

        TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN:

        "Gençlerimize örnek olacaktır"

        ''Parlamentomuzda uzun yıllar milletvekili olarak görev yapan Sayın Erbakan milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. İnanıyorum ki ülkemizin siyasi yaşamında saygın bir yeri olan Necmettin Erbakan'ın adı, aziz milletimizin hafızasından asla silinmeyecektir. Merhum Erbakan, kişiliği, mücadelesi ve geride bıraktığı eserleriyle gençlerimize örnek olacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, uzun yıllar beraber çalıştığı partili dostlarına, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.''

        Fazilet Partisi eski milletvekili Aydın Menderes de, Erbakan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi...

        ESKİ SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI RECAİ KUTAN:

        "Hep İslam âlemine hizmeti düşündü"

        54. hükümetin başbakanı, milli görüş lideri muhterem Erbakan hocamız bugün vefat etti. Ailesiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda salı öğlen namazı sonrası İstanbul Fatih Camii Merkez Efendi mezarlığına defnedilmesine karar verildi. Başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin.

        Bir kaç gün evvel ziyaret ettik. Mikrop kapmasın diye doktorlar pek izin vermiyordu ancak aile yakınları sık sık ziyaret edip bize bilgi veriyodu.

        Erbakan hocamızın bir özelliği; ülkeye, İslam alemine hizmet düşünmesiydi. Son zamanlarında da 'seçim vesilesiyle ne yapılacak da Türk, İslam ve insanlık âlemi kurtuluşa kavuşacak' bunu konuşuyordu.

        Ailesi fevkalade üzgün ancak tevekkülle karşılıyorlar."

        MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:

        "Son görevimizi yerine getireceğiz"

        "Acı bir haber almış bulunuyoruz. Türk milletinin yetiştirdiği değerli bir evladı, Türk siyasi hayatına mümtaz bir yeri bulunan, Milli Görüş hareketinin kurucusu ve o hareketin şekillendirdiği siyasi partinin genel başkanı ve lideri Sayın Necmettin Erbakan beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Sayın Hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük Türk milletine ve Milli Görüş hareketinin mensuplarına başsağlığı diliyorum. Türk siyasi hayatındaki bu mümtaz şahsiyeti anmak ve son görevimizi yerine getirmek amacıyla sürdürmekte olduğumuz bu ziyaretlerimizi Ortaklar'da iptal ederek Ankara'ya dönmek istiyorum."

        İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ:

        "Cenaze için hazırlıkları yapıyoruz"

        "Beni o yetiştirdi. O olmasaydı şimdi siyasette olmayabilirdim. İlkeler sahibi olan bir insandı. Ülkemizin geleceği adına ciddi endişeler taşıyan ve bizi bu konuda motive eden bir insandı. İstanbul beyefendisi diyebileceğim kadar nazik, hoşsohbet bir insandı. Daha sonraki siyasi partilerimizin kapatılması ve bizim başka bir siyasi parti kurmamıza rağmen bizi severdi, sık sık dile getirirdi bunu. Yarın Ankara'ya gidip kendsini ziyaret edecektim ama kısmet olmadı. Bize karşı belki siyaseten bazı söylemler olabilir ama kendisinin bize olan sohbet ve muhabbetini gördük. Gıyabımda beni metheden ifadeler kullandığını biliyorum. Kibarlığını bırakmayan bir insandı.

        Biz büyükşehir belediyesi olarak cenazesi için hazırlıkları yapıyoruz. Sevenleriyle hep beraber orada buluşacağız. Umarız ki cennette buluşuruz."

        DEVLET BAKANI FARUK ÇELİK:

        "Kendisine has methodları vardı"

        "Siyasette bir büyüğümüzü kaybetmenin -uzunca yıllar kendisiyle çalışmış birisi olarak- üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve İslam alemine başsağlığı temenni ediyorum. Sayın Erbakan hocamız bir dava adamıydı, inandığı değerler, ilkeler vardı. Bunları gerçekleştirmek için de kendisine has methodları vardı. Çok önemli insanlar yetiştirdi. Türk siyasetinde bizler varsak, onun sayesindedir. Birçok kadın arkadaşımızın, genç arkadaşımızın, bilimadamının siyasete kazandırılmasında büyük emekleri vardı. Süreç içerisindeki ayrışmaların altında bu methodlar vardı ama genel anlamda İslam ülkelerinin birliğinin, bütünlüğünün önemini arzederdi, AB ile ilgili net değerlendirmeleri vardı. Bunları kamuoyuyla açıkça paylaşırdı. Espirili yönü söz konusuydu ama kapalı kapılar ardındaki ciddiyeti, sertliği ve netice alan tavrı son derece önemlidir. Mekanı cennet olsun."

        ESKİ REFAH PARTİLİ MİLLETVEKİLİ, HAS PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET BEKAROĞLU:

        "Hastanede bile parti toplantıları yaptı"

        "Önemli bir insandı. Kim Türkiye siyasi tarihini yazacaksa Erbakan'a önemli bir yer ayırmalıdır. İnsanlığa büyük hizmetler etmiş, emperyalizme karşı mücadele etmiş bir insandır. Sadece siyaset değil insani ilişkileri de konuşur. Çok büyük bir lideri kaybettik. Türk siyasi hayatına damgasını vuran büyük bir düşünürdü.

        Hastane süreçlerini sürekli izledik. Görüşülemiyordu sadece bilgi alıyorduk. Durumun ciddiyetini koruduğunu biliyorduk. Hastanede bile parti toplantıları yapmış, partiyi yönlendirmiş bir insandı."

        TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKANI ABDÜLLATİF ŞENER:

        "En son ittifakları konuştuk"

        "Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biri olan 54. hükümetin başbakanı olan sayın hocamız Prof. Erbakan Bey, hakkın rahmetine kavuşmuştur. Yakınlarının, sevenlerinin, milletimizin başı sağolsun diyorum. Kendileri Türkiye'de hep güzel şeylerin olmasını istemiş, hep hakkın mücadelesini vermiştir ve ülkemizin güçlü, büyük bir ülke olması için siyasi mücadelesini vermiştir. Siyasette bir ekol olduğunu da hep ortaya koymuş ve göstermiştir. Ben siyasi hayatıma kendisinin genel başkan olduğu Refah Partisi'nde başladım. 54. hükümette başbakanken ben maliye bakanıydım. Daha sonraki siyasi hayatında gönlümüz ve duygularımız hep birlikte olmuştur. Bundan sonra da hep birlikte olacaktır. Hastanede taziyelerde bulunduk ancak hastanede bu izdihamın devam etmemesi için genel merkezde alınmaya devam edilecek.

        En son konuşmamızda ittifaklar üzerinden, Türk siyasi hayatında bir değişimin gerçekleştirilmesini söylemişti. Biz de kendisiyle aynı fikirdeydik. Aramızda hiç bir zaman kırgınlık olmamıştır. Hayatımı anlattığım kitabımda da hep olumlu anlatmışımdır. Kendisine saygıda hiç bir zaman kusur etmedik."

        ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ:

        "Kendisiyle ilişkilerimiz saygı sevgi çerçevesindeydi"

        "Sayın Erbakan, Türk siyasetinin son 40 yılını en fazla etkileyen şahsiyetlerden birisidir. Kendisinin bugün vefatini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Onu kaybettiğimiz günde bir polemiğe girmek istemem. Kendisiyle siyasi görüşlerimiz çok farklı da olsa, ikili ilişkilerimiz her zaman saygı çerçevesinde olmuştu."

        SAADET PARTİLİ SİYASETÇİ YASİN HATİPOĞLU:

        "Afrika'daki olaylar onu çok üzdü"

        "Sadece ezilmişleri, sadece inanmış olan, neye inanırsa inansın insanları duydu, korudu ve kolladı, yani köylü, yani çiftçi, büyük milletimiz, İslam, insanlık alemi büyük bir insanı kaybetti.

        1) 'Yaşanabilir Türkiye' diyordu, bunu oluşturmalı kurmalıyız diyordu

        2) 'Yeniden büyük Türkiye' hayali vardı. Çıkarcılar ve işbirlikçileri bildiği için yeniden büyük bir Türkiye diyordu.

        3) 'Yeni bir dünya düzeni' diyordu. Dünyanın nasıl bulgur kazanı gibi kaynadığını görüyor ve bunun için yeni bir dünya düzeni diyordu. Ben inanıyorum ki fiziki olarak kesilmiş olan bu ses, semada gökyüzünde dönüyor ve dolanıyor. Bu mesajları vermeye devam ediyor. Afrika'da meydana gelen olaylar onu çok üzmüştü. İnsan olarak herkesi seviyordu. İnsanlığın acı gördüğü her bölgeye bakarak 'elinizden geleni esirgemeyin' diyordu, ömrümüz boyu bunun gereklerini yerine getirmek boynumuzun borcudur. 50 yıldır ömrünü bu uğurda vermiş insana boynumuzun borcudur. Ağır rahatsızlığına rağmen teşkilatını toplayıp konuşuyordu, işi gücü hâlâ buydu. Ve lütfen siz, benim milletim, insanlık alemi, müslüman alemi hocamızı böyle tanıyın, böyle hatırlayın. Söyledikleri size yol göstersin. 'Bu yol sizi mutlaka selamete ulaştıracaktır' diyordu."

        CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ BAYKAL:

        ''Açtığı siyaset çizgisinde başarılarla birlikte hayal kırıklıkları da yaşamıştır''

        CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Erbakan'ın ''çok önemli ve çok renkli şahsiyetiyle siyaseti kişisel tatmin yöntemi olarak anlamayı reddeden biri olduğunu'' söyledi. Bu dava ve inanç algısı içerisinde siyaset yaptığını anlatan Baykal, Türkiye'deki değişim ve dönüşümde Erbakan'ın önemli etkilerinin bulunduğunu kaydetti.

        ''Açtığı siyaset çizgisinde başarılarla birlikte hayal kırıklıkları da yaşamıştır'' diyen Baykal, Erbakan'ın bu süreç içinde acı, tatlı anılarının olduğunu söyledi.

        Baykal, ''Siyasi mücadelesinin ötesinde, kişiliği, insan ilişkileri, zarafeti ve inceliğiyle örnek alınması gereken bir siyasetçiydi. Sayın Erbakan ile 1974 yılında hükümette birlikte çalışma imkanı bulduk. Kendisiyle uyum ve işbirliği içinde çalıştık. Kıbrıs'a yönelik izlenen politika da o hükümetin bir politikası olarak gerçekleştirilmişti'' diye konuştu.

        Baykal, Erbakan'ın Türk siyasi hayatının devamında ilgiyle hatırlanacak, siyasetin önde gelen şahsiyetlerinden biri olduğunu kaydederek, ''Mekanı cennet olsun'' dedi.

        Bu arada TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Pakdil, ailesine, Saadet Partisi camiasına ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

        ''Türkiye, büyük bir değerini kaybetti'' diyen Pakdil, ''85 yıllık bir ömür müddetinde kendi çizgisi içerisinde bu millete hizmet etmek için bu mücadeleyi sürdürdü. Son nefesine kadar bu çizgisine sadık kaldı. Kendisine rahmet diliyorum'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ