Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem

        Malatya Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak düzenlenen operasyonda, 9 ilde 20 adrese baskın yapıldı, Malatya eski Jandarma Komutanı gözaltına alındı!

        Zirve Yayınevi katliamı ve Ergenekon soruşturması kapsamında Siirt, İzmir, Muğla, Malatya ve Aydın Jandarma Alay Komutanlıkları'nın yanısıra İnönü Üniversitesi'nde arama yapılıyor.

        Nihat ULUDAĞ / AHT

        AA muhabirinden alınan bilgiye göre ise, İzmir'de bir askeri misafirhanede, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde arama yapıldı.

        Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin, sabah saatlerinde bazı illerdeki adreslerle birlikte İzmir'deki bir askeri misafirhanede, cumhuriyet savcısı gözetiminde polis tarafından arama yapıldı.

        Ergenekon soruşturması kapsamında, emekli bir askerin Ankara'da gözaltına alındığı bildirildi.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda emekli bir askeri gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen emekli askerin, İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

        Ergenekon soruşturması kapsamında Siirt'te düzenlenen operasyonda, İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli bir astsubay gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayet davası ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatılan operasyonda Siirt'te de aramalar yapıldı.

        Aramalar sonucu Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli astsubay A.G. gözaltına alındı.

        Muğla'da ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığında görevli bir askeri personel gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Muğla Jandarma Komutanlığında, İstanbul'da soruşturmayı yürüten savcılığın Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimatla arama yapıldı.

        Aramada, adı açıklanmayan bir askeri personel gözaltına alındı.

        Ergenekon soruşturması kapsamında Mersin'de, bir astsubay gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan İl Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş A.A, sağlık kontrolünden geçirildi.

        A.A'nın İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

        ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Malatya'da 3'ü askeri personel 4 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, İnönü Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olan R.A'nın evinin yanı sıra 3 ayrı noktada sabah saatlerinde başlatılan arama tamamlandı.

        Özel yetkili Cumhuriyet savcılarının katıldığı aramaların ardından R.A. ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı H.Y, jandarma astsubaylar M.Ç. ve A.A. gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Bu kişilerin, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecekleri öğrenildi.

        #haber#607032#ZİRVE YAYINEVİ DAVASI BAŞLADI#

        #haber#562705#ZİRVE YAYINEVİ'NDEN ŞOK İTİRAFLAR!#

        DAVANIN MÜDAHİL AVUKATINDAN AÇIKLAMA

        Malatya'da Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın müdahil avukatı Erdal Doğan, ''18 Ocak 2010 tarihinde savcı Zekeriya Öz'e katliamın Kafes Eylem Planı çerçevesinde ve 'Ergenekon' bağlantısı konusunda araştırma ve soruşturma yapılmasına dair taleplerimizi içeren dilekçe sunmuştuk'' dedi.

        ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Malatya'da Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili davaya ilişkin çalışma sonucu 9 ilde yapılan aramaları değerlendiren, yayınevi cinayetleriyle ilgili davanın müdahil avukatı Erdal Doğan, birçok kez konuyu gündeme getirdiklerini kaydetti.

        Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlerle ilgili davanın son 3 yıldır Poyrazköy ve Ergenekon gibi davalarla bağlantılı olduğunu her duruşmada söylediklerini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

        ''Malatya'da Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili davanın Ergenekon-Poyrazköy davasıyla bağlantısına dair iddialarımızı, delillerimizi en az son 3 yıldır davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesine ve halen davayla ilgili soruşturmayı sürdüren Malatya savcıları ile Ergenekon soruşturmasını başlatan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e sunmuştuk. Ayrıca davanın müdahil avukatları olarak 18 Ocak 2010 tarihinde savcı Zekeriya Öz'e katliamın Kafes Eylem Planı çerçevesinde ve Ergenekon bağlantısı konusunda araştırma ve soruşturma yapılmasına dair taleplerimizi içeren bir dilekçe de sunmuştuk. Bugünkü gelişmelerden de anlaşıyor ki sayın Öz'ün daha önceki araştırmalarıyla birlikte bu soruşturmayı derinleştirdiği görünüyor. Hatırlanacağı üzere rahip Santoro, Zirve Yayınevi ve Hrant Dink cinayetleri, Kafes Eylem Planı'nda birer operasyon olarak zikredilmekteydi.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ