Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bütçe bizim ama ihtiyaç makamı TSK"

        Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''www.irtica.org'' ve ''www.irtica.net'' internet siteleri ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdiklerini hatırlatarak, ''Masrafın kaynağı, bütçenin sahibi Milli Savunma Bakanlığıdır, ama ihtiyaç makamı kuvvetler olabilir, Genelkurmay olabilir, Harita Genel Komutanlığı olabilir'' dedi.

        Bakan Gönül, genel seçim çalışmaları çerçevesinde Antalya Defterdarlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Ziyaret ettiği kurumlarda çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Gönül, daha sonra Sosyal Hizmetlere bağlı Fethi Bayçın Huzurevine geçerek, yaşlılarla biraraya geldi. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Bakan Gönül, öğle yemeğini de burada yaşlılarla yedi.

        Gönül, huzurevi çıkışında gazetecilerin ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası kapsamında tartışmalara neden olan ''www.irtica.org'' ve ''www.irtica.net'' internet sitelerine ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Gönül, bu internet sitelerine ilişkin cevabı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

        ''Elbette bir masraftır. Masrafın kaynağı, bütçenin sahibi Milli Savunma Bakanlığıdır, ama ihtiyaç makamı kuvvetler olabilir, Genelkurmay olabilir, Harita Genel Komutanlığı olabilir. İhtiyaç makamının gösterdiği gerekçeyle ki onlar da Başbakanlığın bir tamimini gerekçe gösterdiler, haber alma, haber verme için bir şeye ihtiyaçları olduğunu söylediler. O şekilde kaynak tahsisi, ihalesi yapılarak emirlerine verilmiş oldu.''

        Gönül, bir gazetecinin bu internet siteleri aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği ve Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkaracak iddialara yer verildiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de ''Farz edelim bir top alınıp teslim edildiği zaman topu kime karşı kullanacaklarını da tayin etmiyoruz. Onu kanunlar tayin ediyor ve şimdi konu mahkemede. İçeriğinin ne olduğuna ve bunun herhangi suç teşkil edip etmediğine karar verecek bakanlık değil, mahkemedir'' diye konuştu.

        Bakan Gönül, daha sonra Özel Antalya Tıp Merkezini ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ