Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Veli Küçük'e 200 soru

        Veli Küçük'e hem 12 Eylül öncesi hem de sonrası bir dizi suçun faili Alaattin Çakıcı, Susurluk'ta ölen Abdullah Çatlı, Susurluk'ta da gündeme gelen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ve İP lideri Doğu Perinçek de (soldan sağa) soruldu. Küçük'ün sorgusunun önemli bir kısmı, kendisinin ve diğer sanıkların evindeki dokümanlara dairdi. Polis dokümanları tek tek okuyup, anlamını ve nasıl bulduğunu sordu, ana yanıt: Hatırlamıyorum...

        Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sorgusunun önemli bir kısmını kendisinin, Tuncay Güney'in ve emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ün evinden çıkan Ergenekon dokümanlarıyla ilgili sorular oluşturdu. Polis dokümanları tek tek okuyarak Veli Küçük'e ne anlama geldiğini ve nasıl eline geçtiğini sordu. Sorular ve bazılarına Küçük'ün verdiği yanıtlar şöyle:

        Ergenekon üyesi değilim: Ergenekon isimli gizli bir örgütlenmenin olduğu, örgütün beş daire komutanlığı, iki daire başkanlığından oluştuğu, sadece Ergenekon başkanı tarafından bilinen 'Operasyon Dairesi Komutanlığı' altında bir yapılanmanın olduğu, amacının devleti ele geçirmek olduğu' yönündeki ifadelerin bulunduğu "21. Yüzyıl'da Kemalist Hareket' başlıklı iki sayfalık dokümanı kim yazdı? Ergenekon'un lideri kim? Ergenekon'a üye misiniz? Küçük'se bu yapılanmanın Tuncay Güney tarafından hazırlanmış olabileceğini söyledi. Ergenekon'a üye olmadığını savundu.

        Gazete, TV sorusu: 'Cumhuriyet Gazetesi ile Ulusal TV'nin hisselerini elinde bulunduracak olan yeni bir anonim şirket kurulmalıdır' denilen doküman ne amaçla yazıldı, neden elinizde bulunduruyorsunuz? Küçük, dokümanın (Doğu Perinçek'in oğlu) Mehmet Perinçek tarafından verilmiş olabileceğini, ilgilenmediği için üzerinde düşünmediğini söyledi.

        Klasik yanıt: 'MİT ve Medya Ajan Gazeteciler' dokümanı neden hazırlandı, neden evinizde bulunduruyorsunuz? Bu soruya 'Hatırlamıyorum' yanıtını verdi. Postayla geldi: Evinizde bulunan 'Fabrikatör', 'Örtülü faaliyetler', 'Reaksiyon', 'Biyografi', 'Arenadaki sanat gladio sanatçılar', 'Şirket ve köstebek', 'Ermeni sorunu kilise devleti', 'Fundamentalist terör', 'Kanal 6 Analiz' başlıklı dokümanlar kim tarafından, neden hazırlandı? Küçük, bunların bir kısmını Tuncay Güney'in vermiş olabileceğini, bazılarının konferanslarda verildiğini, bazılarının postayla geldiğini söyledi.

        Lümpen gençlik: 'Kemalist Model Ulusal Gençlik Hareketi Dinamik Ulusal Güç Birliği ve Kuvayı Milliye Cephesi' raporundaki lümpen gençlik ne tarz insanlardan oluşuyor, bunların örgütlenmesinde yapılan faaliyetler nedir, bu kapsamda eylem yapıldı mı? Bilgisi olmadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ