Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT-PKK görüşmesi, MİT ifade krizi, Kalaşnikoflu avukat İrfan Dündar

        HT GAZETE

        KCK soruşturmasında şüphelilerinin çoğu avukat olan ikinci iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede 35’i tutuklu 50 şüpheli yer alıyor. 890 sayfalık iddianamede terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın avukatı İrfan Dündar’ın ifadesinin tamamı yeraldı. 1999’da Öcalan’ın yakalanmasının ardından resmi bir komisyon kuruldu ğunu öne süren Dündar, şunları iddia etti:

        ‘ASKER İSTEMEDİ’

        “Bu komisyon Öcalan ile 2001’in eylül ayına kadar görüştü. Komisyon ile Öcalan arasında yapılan görüşmelerde PKK örgütünün silahlı militanlarının büyük bölümünün K. Irak’a çekilmesi ancak 500 kadar militanın Türkiye sınırları içerisinde kalması konusunda anlaşmaya varıldı. Öcalan, yaptığımız görüşmede askeri yetkililerin kendisine 500 PKK’lının Türkiye’de kalmasını teklif ettiğini, kendisinin de tamamının Türkiye sınırları dışında kalması gerektiğini söylediğini ancak bunun askeri yetkililerce kabul edilmediğini anlattı. Türkiye sınırlarının tamamı silahlı PKK militanlarından arındırılırsa bu bölgelerin diğer terör örgütleri tarafından ele geçirile bileceği ve bölgenin kontrol edilemeyeceğinin kendisine söylendiğini ifade etti.”

        ‘12 OSLO VAR’

        Dündar, MİT-PKK görüşmeleriyle ilgili ise şunları önesürdü: “2008’de ise Öcalan ile devlet görevlileri arasında görüşmeler başladı. Bu görüşmeler 2011’de gerçekleştirilen Silvan saldırısına kadar devam etti. Bu süreçte MİT Başkanı Emre Taner ve MİT’te görevli PKK uzmanı olarak bilinen Afet Güneş ile Oslo görüşmeleri olarak bilinen, paralel görüşmeler olarak adlandırılan, PKK’nın kırsal alanında faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensupları olan Sabri Ok, Adem Uzun, Mustafa Karasu, Zübeyir Aydar, Nuriye Kespir ile toplam 12 adet değişik yer ve tarihlerde görüşmeler yapıldı.” Dündar, PKK ile Ergenekon bağlantısı hakkında ise Sabri Ok ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ