Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Babamla arama girecek insanın alnını karışlarım"

        Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programında bugün söz, Balyoz davası sanık yakınlarının oldu. Programın ilk bölümünde Emekli Orgeneral Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun konuk olurken, ikinci bölüme de Emekli tümamiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz ile Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Sanık yakınları, mahkemeye tanık olarak gelmeyen Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’a tepki gösterdi.

        Mahkemenin, “babalıktan ve kocalıktan men” kararına tepki gösteren Ece Saygun, “Anne ile baba arasına, baba ile çocuk arasına kimse giremez. Babamla benim arama girecek insanın ben alnını karışlarım.” diye konuştu. Saygun, Hilmi Özkök’ün tutumuna da değinerek şunları söyledi: Hilmi amcanın babamın üstünde çok emeği var o yüzden bir şey söyleyemem hakkında. Mahkemeye gelmeyebilirsiniz, bu bir tercihtir,bu bir duruştur. Ama mahkemeye gelmeyip, mütemadiyen 2 ayda bir basın yoluyla mahkemeyi etkileyecek açıklamalar yapmak doğru değildir. Bu duruşu çok yanlış buluyorum. Özkök amcanın bende emeği vardır. Daha 2 sene önce abimin kayınpederi öldüğünde babamla aynı tabuta omuz vermiş insandır. Ben açıkçası bekledim. Son dakikaya kadar bir ümitle bekledim. Özkök gelip “Ergin Saygun darbecidir” dese ona bile razıydım.

        Programın ikinci bölümüne konuk olan Rengin Gürdeniz de Özkök ve Yalman’a defalarca çağrıda bulunmalarına rağmen gelmediklerini belirtti: Aytaç Yalman ve Özkök'ün dinlenmesi talebi mahkeme tarafından Hiçbir zaman kabul edilmedi. Aytaç Yalman'a hepimiz defalarca telgraf çekerek dileklerde bulunduk ''Lütfen gelin ne biliyorsanız anlatın'' ama cevap alamadık Maalesef. Hilmi Özkök de aynı şekilde. Mahkeme isterse geliriz dediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ