Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emel Korutürk son yolculuğuna uğurlandı

        Geçtiğimiz pazartesi günü 98 yaşında hayatını kaybeden 6. Cumhurbaşkanı merhum Fahri Korutürk'ün eşi, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ün de annesi Emel Korutürk, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

        Korutürk için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi, Umut Oran'ın yanı sıra CHP'li bir çok isim ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan çok sayıda subay katıldı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de çelenk gönderdiği törende, Korutürk'ün oğulları Osman ve Salah Korutürk ile kızı Ayşe Arzık taziyeleri kabul etti. Kılıçdaroğlu, "Rahmetli, saygıdeğer bir hanımefendiydi. Eski Cumhurbaşkanımızın eşi, milletvekilimiz Sayın Osman Korutürk'ün sevgili annesi, Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        Kılıçdaroğlu, PKK'nın elinde tuttuğu 8 kamu görevlisinin dün teslim edilmesine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı. CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ise, "CHP iktidarında, 1970'li yıllarda cumhurbaşkanlığı yapmış bir muhterem kişinin, cumhurbaşkanının eşi. Daha önce de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na kadar yükselmiş bir amiraldi. Sonra cumhurbaşkanlığımızı yaptı Bunun ötesinde bizim için ayrıca bir önemi var, İstanbul Milletvekilimiz Osman Korutürk'ün de annesidir. Kendisine başsağlığı diliyoruz" dedi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, "Çağdaşlığın simgesiydi. Kişiliğiyle, sanatçı kimliğiyle ve insani değerleriyle bütün toplumumuza örnek olacak özellileri vardı. Onun kaybını çok büyük bir üzüntüyle karşıladık" diye konuştu.

        Korutürk'ün cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ