Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Ordu, Elazığ, Bingöl, Ağrı ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        Yağışların; yağmur ve sağanak, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere görehavasıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 artacak. Rüzgarın kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

        HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

        Cumartesi günü tüm yurtta yağışlar yerini güneşli havaya bırakıyor. Pazar günü ise Doğu Anadolu ve Karadeniz'in doğusu hariç tüm bölgelerde yağış bekleniyor.

        BÖLGELERDE HAVA DURUMU

        MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda hafif yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.

        EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. İç Ege'de hafif yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.

        AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarda kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı ve zirai don riski bulunmaktadır.

        BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde zirai don riski bulunmaktadır.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Ağrı ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BAZI İLLERDEKİ HAVA SICAKLIKLARI

        Ankara: Az bulutlu 9

        İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 12

        İzmir: Az bulutlu 15

        Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu 18

        Antalya: Az bulutlu 18

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4

        Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ