Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Danıştay Atatürk Orman Çiftliği arazisinde TBMM'nin sosyal tesis inşaatına yürütmeyi durdurma kararı aldı

        Danıştay Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde TBMM'nin sosyal tesis inşaatına yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tarihi bira fabrikası da yıkılmaktan kurtuldu.

        Yargı, kamu kurumlarına tahsis edilen bölümlerinin yapılaşmaya açılması eleştirilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi için önemli bir karara daha imza attı.

        AOÇ'de inşasına devam edilen Başbakanlık Hizmet Binası'nın ardından, henüz proje aşamasında olan TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi için de yürütmeyi durdurma kararı verildi. Danıştay 6. Daire tarafından oy birliği ile verilen kararda, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) onayladığı imar planı değişikliklerinin, hazırlanacak bilirkişi raporundan sonra yeni bir karar verilinceye kadar yürütmesinin durdurulduğu belirtildi. TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi'nin AOÇ'deki tarihi bira fabrikası alanına yapılması planlanıyordu.

        AOÇ arazisine, Başbakanlık Hizmet Binası yapılması kararının ardından, aynı arazide tarihi bira fabrikasının bulunduğu alana TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi yapılmasına ilişkin kararlar da tartışma konusu olmuştu. Tartışmalar devam ederken ÖYK, merkezin yapılacağı alanı kapsayan toplam yüzölçümü 91 bin 195 metrekare olan arazinin imar planı değişikliklerini onaylamıştı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası ise ÖYK kararının iptali için açmıştı.

        Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin Başbakanlık Hizmet Binası inşaatının yürütmesini durdurmasının ardından, Danıştay 6. Daire de AOÇ'nin diğer bir bölümündeki yapılaşmayı engelleyecek nitelikte bir karar verdi. Kararda, ÖYK'nın onayladığı imar planı değişikliklerinin yürütmesi oy birliği ile durduruldu. Kararda, konuyla ilgili bilirkişi raporunun alınmasından sonra yeni bir karar verilinceye kadar ÖYK kararlarının yürütmesinin durdurulmasına hükmedildiği belirtildi. TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi'nin AOÇ'deki tarihi bira fabrikası alanına yapılması planlanıyordu. Proje kapsamında AOÇ'deki işçi ve memur lojmanlarının bir bölümü de yıkılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ