Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kars'ta tren sürüye çarptı!,Kars'ta tren sürüye çarptı: 50 hayvan telef oldu, 30 hayvan yaralandı

        Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Gediksatılmış köyünde trenin çarptığı sürüdeki 50 büyükbaş hayvan telef olurken, 30 büyükbaş hayvan da yaralandı. Yaralanan hayvanlar köy çobanı tarafından kesildi.

        Kaza, akşam saatlerinde Akyaka ilçesine bağlı Gediksatılmış köyü mevkiinde meydana geldi. TCDD'ye ait Kars-Akyaka seferini yapan tren, Gediksatılmış köyü sakinlerine ait hayvan sürüsüne çarptı. Kazada 50 büyükbaş hayvan telef olurken, 30 büyükbaş hayvan da yaralandı.

        Yaralanan hayvanlar köy çobanı tarafından kesildi. Köy çobanının durumu köy muhtarına bildirmesi üzerine traktörlerine binen köylüler, olay yerine geldi.

        Olay yerinde etrafa savrulmuş hayvanlarını gören köylüler sinir krizi geçirdi. Trenlerin sürekli bu bölgede kaza yaptığını söyleyen köylüler, makinistin uyuduğunu ileri sürdüler.

        Hayvanları telef olan Rıdvan Baştimar, "Hayvanlarımız telef oluyor. İki gün önce 15 hayvanımız telef oldu. Şimdi 60 tane hayvan telef oldu. 41 tanesi burada telef olmuş, köyde 40 tanesi yaralı. Köylü olarak bu durumdan mağduruz. Tren yolunun buradan geçmesini de istemiyoruz, şikayetçiyiz. Burada çobanlık yaparak hayvanlarını kazanmış adamın 5 tane ineği var, 4 tanesi burada telef olmuş" diyerek tepki gösterdi.

        Jandarma ekipleri, kaza yerinde güvenlik önlemi aldı.

        Hayvanlar raylar üzerinden kaldırıldıktan sonra tren yoluna devam ederken, yaralı hayvanlar da köylüler tarafından traktörlere yükleyerek köye götürüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ