Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Amasya'da eylem sürüyor, benizn istasyonu protestosu, amasya piknik alanı eylemi

        Şevval ASAN / AMASYA (AHT)

        Amasya'da; vatandaşların kullandığı piknik alanındaki ağaçların kesilerek benzin istasyonu yapılmak istenmesine mahalle sakinlerinin tepkisi sürüyor. Amasya Belediyesi önünde açıklama yapanmak için toplanan grup, slogan atarak piknik alanının bulunduğu Akbilek Mahallesi'ne kadar yürüdü. Burada toplanan gruptakiler, bekledikleri sonucu alana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti. Daha sonra eylemciler davul zurna eşliğinde halay çekip oynadılar.

        30 FİDAN DİKİLDİ

        Arsada yaklaşık 130 ağacın olduğunu belirten eylemciler, 30 ağacın kesildiğini geriye kalan 100 ağaca ise takip için numara verdiklerini söylediler. 2 gündür çadırlarda sabahlayan vatandaşlar, kesilen ağaçların yerine 30 badem fidanı dikti. Eylemciler sık sık "Petrol değil semaver içmek istiyoruz" sloganı atıyor. Amasya Barosu Başkanı Melih Derindere, "Avukat arkadaşlarımız yürütmenin durdurulması için UYAP üzerinden Samsun İdare Mahkemesine başvuracak" dedi.

        ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

        Piknik alanına akaryakıt istasyonu yapmak isteyen şirketin avukatı Alparslan Nalbantoğlu ie, arsanın 2006 yılında yapılan imar değişikliğiyle akaryakıt istasyonu olarak tescillendiğini, özel mülkiyet alanı olduğunu söyledi. Nalbantoğlu, "Ağaç kesimi başlayınca halk tarafından bu konuda bir tepki ortaya çıkmış ve durum bu hale gelmiştir. Şirket hukuk dışı bir prosedür içinde olmamıştır" dedi.

        BELEDİYE: BİLGİMİZ DIŞINDA

        Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yaptığı açıklamada "Söz konusu gayrimenkul, belediyemizin bilgisi dışında TCDD tarafından 19 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) satışı yapılmıştır. Yine belediyemizin bilgisi dışında TPAO tarafından da bu alan, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkarılmış ve şehrimizdeki bir akaryakıt firması tarafından ihale kazanılmıştır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ