Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arınç nikah şahidi oldu,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç nikah şahidi oldu

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde katıldığı düğünde nikah şahitliği yaptı. Manisa'dan karayoluyla Muğla'ya gelen Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur'un kızı Mümine Okur ve Emre Ak'ın Köyceğiz Belediyesi Delta Tesisleri'nde gerçekleştirilen düğününe katıldı.

        Arınç, düğünde gelinin nikah şahitliğini yaptı. Çiftin diğer nikah şahitleri ise Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar oldu. Çiftin nikahını ise Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan kıydı.

        Nikah cüzdanını geline veren Arınç, "Nikah cüzdanını damada vermem çünkü kendimden biliyorum, aile cüzdanımızı bana vermişlerdi ama nereye koyduğumu bir daha bulamadım. Bizler savruk insanlarız, bunun kıymetini çok fazla bilemiyoruz ancak hanımlar bir yere koyarlar ve lazım olduğunda elleriyle koymuş gibi anında bulurlar" dedi.

        Cavit Okur'un yaklaşık 30 yıllık arkadaşı olduğunu belirten Arınç, gelinin de kızlarıyla arkadaş olduğunu söyledi.

        Gençleri evlenmeleri için teşvik ettiklerini dile getiren Arınç, "Toplumun temeli, aile. Aile güçlü olursa toplum da güçlü oluyor. Bugün herkes çok mutlu ama hayat uzun ve ince bir yolculuk. Bazen çok sabırlı olmamızı gerektiren sıkıntılar yaşayabiliriz. Hayatın her gününde böylesine renkli ve neşeli olamayabiliriz. O zaman ailede daha büyük görev, kızımıza düşüyor. Her zaman sabırlı olacak, daha çok sevecek ve daha çok bağlılık duyacak. Birlikte tüm zorlukları aşacaklar" diye konuştu.

        Evlilikte sevgi, sadakat ve sabrın önemli olduğuna işaret eden Arınç, evlilik hayatının bu dünyanın kötülüklerinden korunmak için de değerli olduğunu kaydetti. Arınç, evliliğin huzura ermek için de bir fırsat olduğunu ifade etti.

        Arınç, düğünde seslendirilen "Mihriban" adlı türküye zaman zaman eşlik etti. Vatandaşlar, Arınç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilahilerin söylendiği ve sema gösterisinin sunulduğu düğününün ardından, geceyi geçireceği otele geçti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ