Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Harp okullarına geçişe engel olan doktor M.G. tutuklandı

        FETÖ’cü askeri tabiplerin, Kuleli Askeri Lisesi’nde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 4. sınıf öğrencisi olarak eğitim gören 44 öğrenci hakkında gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyerek, harp okullarına geçişlerine engel olanilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

        KBB UZMANINA TUTUKLAMA

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın koordinasyonunda Cumhuriyet Savcısı Levent Bilgi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2 ay önce Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı M.G. gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.G. nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme M.G.'nin, "FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği", 20 ayrı "evrakta sahtecilik" ve "eğitim hakkının engellenmesi" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. M.G. Silivri Cezaevi'ne nakledilmek üzere Metris Cezaevi'ne gönderildi.

        9 DOKTOR TUTUKLANMIŞTI

        Daha önce de kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nde bazı askeri öğrencilere, asker olamaz kanaati ile gerçeğe aykırı sağlık raporu tespit edilen 11 askeri tabip gözaltına alınmış, 9’u tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ