Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hileli ürünler - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı paylaştı! Vatandaşa domuz, at ve eşek eti yedirmişler!
        1

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hileli ürünler listesini paylaştı. 171 firmaya ait 282 hileli ürünün yer aldığı kritik liste, geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yayımlandı. Bakanlığın yayınlamış olduğu listede içeriğinde domuz eti, tek tırnaklı eti (at, eşek vb.) ve çeşitli kimyasalların bulunduğu ürünler paylaşıldı.

        2

        Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır." denildi. İşte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 282 hileli ürün listesi...

        3

        TAKVİYE EDİCİ GIDALAR VE BENZERİ ÜRÜNLER

        61

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ