Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Hollanda ile İran arasında 'sınırdışı' krizi!

        Hollanda istihbarat servisi (AIVD), İran Büyükelçiliği'nde çalışan iki kişinin Hollanda'dan sınırdışı edildiğini duyurmuş, istihbarat yetkilisi bir kişi, iki çalışanın sınırdışı edildiğini doğrulayarak, daha fazla bilgi veremeyeceklerini söylemişti.

        Reuters, Avrupalı bir yetkili ve istihbarat çalışanına dayandırdığı haberinde, sınırdışı olayının 2 ay önce gerçekleştiğini duyururken, Hollanda Devlet Televizyonu ise haberi 7 Haziran'da gerçekleştiği yönünde duyurdu.

        İranDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,HollandayönetimininİranBüyükelçiliği'nde çalışan 2 kişiyi sınır dışı etmesini iki ülke ilişkileri açısından "yapıcı olmayan" bir adım olarak nitelendirdi.

        Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan habere göre Kasımi,Hollandayönetiminin 2İranlı diplomatı sınır dışı etmesiyle ilgili, "İran, bu kararı iki ülke arasındaki ilişkiler açısından yapıcı olmayan bir adım olarak değerlendirmektedir." ifadesini kullandı.

        İran'ın konuya ilişkin itirazınıHollanda'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırarak ilettiğini aktaran Kasımi, Tahran yönetiminin mütekabiliyet hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ