Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İdlib'de TSK gözlem noktası vuruldu iddiası!

        Habertürk'ten Çetiner Çetin,Suriye'nin İdlib kentinde bulunan TSK'ya ait 10 no'lu gözlem noktasının 500 metre kadar yakınına Esad rejimine ait uçaklarca ateş açıldığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre gözlem noktasına yönelik bir saldırı gerçekleşmedi.

        GÖZLEM NOKTALARINA SALDIRILAR

        Esad rejimine bağlı güçler Haziran ayında 9 numaralı gözlem noktasına havanla saldırı gerçekleştirmiş, saldırıya ağır silahlarla karşılık verilmişti.

        19 Ağustos'ta yine Esad güçleri 9 numaralı gözlem noktasına intikal eden konvoya saldırmış, saldırıda 6 sivil hayatını kaybetmişti.

        REKLAM

        Rejim güçleri 22 Ağustos'ta da 8 numaralı gözlem noktasına taciz ateşinde bulunmuştu.

        "MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZ VAR"

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus liderle düzenlediği basın toplantısında şu mesajları vermişti:

        "Rejimin terörizmle mücedele bahanesiyle sivillere karadan ve havadan ölüm yağdırması kabul edilemez. Sivilleri hedef alan saldırılar radikal unsurları da maalesef güçlendirmektedir. Rejimin kışkırtmaları, bölgedeki askerlerimizin can güvenliğini riske etme boyutuna varmıştır. Buradan şunu da ifade etmek istiyorum, meşru müdafaa hakkımız, özellikle sınırlarımız boyunca bizi müdafaaya sevk etmektedir. Tabii gereken adımları da gereken zamanda atmak durumundayız. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını değerli dostum Putin'e de bizzat ifade ettim. İdlib'de sükunetin sağlanması için Astana ruhu çerçevesinde çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguladım. Soçi mutabakatıyla üzerimize düşen sorumlulukları ancak rejimin saldırılarına son verilmesiyle yerine getirebiliriz. Zaten bildiğiniz gibi eylül ayının ortalarında Türkiye'de yapılacak üçlü zirveyle süreci devam ettireceğiz ve bu süreç bölgenin barışına önemli katkılarda bulunması lazım ki temennimiz Cenevre öncesi çok daha önemli adımları atmış olalım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ