Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat Pazartesi İstanbul Valiliği'nden tatil açıklaması! Okullar tatil...

        İstanbul'da bugün okullar tatil mi? 25 Şubat Pazartesi sabahına uyanan öğrenciler ve veliler bugün okulların tatil olup, olmadığını merak ediyorlar.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar tatili ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

        İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİK AÇIKLADI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle yarın kent genelindeki resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

        Vali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ile bölgede görülen kar yağışı ve olumsuz hava durumu nedeniyle yarın kent dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

        REKLAM

        Söz konusu kararla yarın ve 58 sayılı genelge uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince izinli sayılacağını belirten Yerlikaya, "Vatandaşların kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

        İSTANBUL HAVA DURUMU

        Çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinin sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

        HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

        UYARILAR

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın;Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ