Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Tarifler Yemek Tarifleri Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi ve malzemeleri

        Kandillerin vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kandil simidinin nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. Kandil simidi tarifi ve malzemeleri için internet üzerinde arama yapmaya başlayan hanımlar, "Ağızda dağılan kandil simidi nasıl yapılır?" ve "Pastane usulü kandil simidi tarifi" aramalarını yapıyor. İşte kandil simidi yapılışı, malzemeleri ve yapılışı...

        KANDİL SİMİDİ TARİFİ VE MALZEMELERİ

        Kolay malzemelerle yapılan Kandil simidi, kandil günlerinde sofraların vazgeçilmezi durumunda. Birçok noktada satılan Kandil simidi, aynı zamanda evde de basit bir şekilde yapılabiliyor. İşte Kandil simidi malzemeleri, kandil simidi yapılışı ve tarifi...

        KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

        125 gram margarin

        2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

        1 çay bardağı sıvı yağ

        2 yemek kaşığı sirke

        1 yemek kaşığı mahlep

        1 yemek kaşığı toz şeker

        1 tatlı kaşığı tuz

        1 paket kabartma tozu

        3-4 su bardağı kadar un

        REKLAM

        KANDİL SİMİDİ ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

        2 yumurta akı

        Susam (ya da çörek otu)

        KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

        Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

        Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

        Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ